Βάρβαρη επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό 13χρονο αγόρι

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό 13χρονο αγόρι Facebook Twitter
φωτ.: Χ
0

Ένα 13χρονο αγόρι, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου, ότι έχει χάσει τη ζωή του από τη σοκαριστική επίθεση με σπαθί που εξαπέλυσε άντρας κοντά στον σταθμό Hainault του μετρό στο Redbridge του Έσεξ.

Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, του Λονδίνου, Στούαρτ Μπελ, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ότι ο 13χρονος ήταν ένας από τους πέντε τραυματίες, που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα, προσθέτοντας ότι εν τέλει ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του από την επίθεση με το σπαθί που εξαπέλυσε ο 36χρονος δράστης: «Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνω ότι ένας από τους τραυματίες στο περιστατικό, ένα 13χρονο αγόρι, πέθανε από τα τραύματά του», δήλωσε.

Ο Μπελ είπε επίσης ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να έχει «σχετιστεί με τρομοκρατία». Στην ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου είπε ότι δύο στελέχη της αστυνομίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Είπε ότι χρειάζονται χειρουργική επέμβαση, αλλά τα τραύματά τους δεν φαίνεται να είναι απειλητικά για τη ζωή σε αυτό το στάδιο.

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Συνελήφθη ο 36χρονος δράστης της

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Μπελ, ο 36χρονος δράστης που εξαπέλυσε την επίθεση με σπαθί έχει συλληφθεί.

Οι κάτοικοι είπαν ότι ξύπνησαν από «πολλές φωνές», «διαπεραστικές κραυγές» και έναν άνδρα «καλυμμένο με αίμα» έξω από τα σπίτια τους. Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία διευκρίνισε ότι εκλήθη «λίγο πριν από τις 07:00» στη συνοικία Hainault.

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό 13χρονο αγόρι Facebook Twitter
φωτ.: Χ

«Ένας άνδρας με σπαθί συνελήφθη», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι βάσει των μαρτυριών που συγκεντρώθηκαν από το σημείο της επίθεσης ο ύποπτος επιτέθηκε σε περαστικούς «και σε δύο αστυνομικούς».

«Δεν πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει απειλή» στην συνοικία και «δεν αναζητούμε άλλους υπόπτους», σημείωσε παράλληλα ο αξιωματούχος της αστυνομίας Έιντ Εϊντέλεκαν στην ανακοίνωση αυτή.

«Το περιστατικό αυτό δεν δείχνει να συνδέεται με τρομοκρατία», προσθέτει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM