Σεισμός στην Ταϊβάν: Τα 7,4 Ρίχτερ σε πισίνα κτιρίου στην Ταϊπέι

Σεισμός στην Ταϊβάν: Τα 7,4 Ρίχτερ σε πισίνα κτιρίου στην Ταϊπέι Facebook Twitter
0

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ γίνεται αισθητός στην Ταϊβάν και μάλιστα στην πισίνα της οροφής ενός κτιρίου στην Ταϊπέι, όπου ένας άνθρωπος απολάμβανε το μπάνιο του.

Τα νερά στην πισίνα φαίνονται να κινούνται από τον σεισμό της Ταϊβάν σαν να επικρατούν άνεμοι πολύ μεγάλης έντασης. Τίποτα δεν θυμίζει την «ακινησία» που συνήθως βλέπουμε στις πισίνες. Ο άνθρωπος που πιθανώς κολυμπούσε ως πρωινή άσκηση στην πισίνα, φαίνεται να προσπαθεί να κρατηθεί ψύχραιμος καθώς έχει εγκλωβιστεί στο νερό. Τα κύματα που σηκώνονται τον αποσταθεροποιούν καθώς η πισίνα υπερχειλίζει, αν και δεν φαίνεται να προκαλούνται άλλες ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ., στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία. Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έχει πλήξει την Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια: Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν 7,7 βαθμών, η αντίστοιχη υπηρεσία της Ταϊβάν (CWA) ότι ήταν 7,2 βαθμών, ενώ το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS) πως η ισχύς του ήταν 7,4 βαθμοί.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο

Διεθνή / Θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ: Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το θέαμα

Το εμβληματικό νεολιθικό μνημείο προσελκύει κάθε χρόνο στο θερινό ηλιοστάσιο πλήθη επισκεπτών που γοητεύονται από τη μοναδική του ατμόσφαιρα και τη συμβολική του αρχιτεκτονική
LIFO NEWSROOM