Η Νέα Υόρκη είναι έτοιμη να νομιμοποιήσει την απιστία

Η Νέα Υόρκη είναι έτοιμη να νομιμοποιήσει την απιστία Facebook Twitter
0

Η Νέα Υόρκη θα νομιμοποιήσει την συζυγική απιστία, την ώρα που θεωρείται ποινικό αδίκημα σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε φυλάκιση.

Οι πολιτικοί στη Νέα Υόρκη είναι ένα βήμα πριν καταργήσουν το «έγκλημα» της απιστίας μεταξύ των παντρεμένων. Η μοιχεία ισχύει από το 1907 και αποτελεί πλημμέλημα με μέγιστη ποινή πρόστιμο 500 δολαρίων ή 90 ημέρες φυλάκιση. Στην Οκλαχόμα, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν μάλιστα, θεωρείται κακούργημα.

Το αδίκημα της απιστίας εισήχθη σε μια εποχή που αποτελούσε τον μόνο τρόπο τερματισμού ενός γάμου και οι νομοθέτες επιθυμούσαν να μειώσουν τον αριθμό των διαζυγίων. Η πρώτη ποινική δίωξη η οποία έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, αφορούσε έναν επενδυτή από το Κόνι Άιλαντ, ο οποίος εγκατέλειψε τη σύζυγό του για μια 25χρονη που εργαζόταν στο τμήμα κομμωτηρίων ενός πολυκαταστήματος.

Οι διώξεις για το αδίκημα της μοιχείας είναι πλέον εξαιρετικά σπάνιες, με μόνο περίπου δώδεκα από το 1972 αλλά και καταδίκες σε πέντε περιπτώσεις. Η τελευταία καταδίκη ήταν στη Νέα Υόρκη το 2010 και αφορούσε ένα περιστατικό σε ένα πάρκο. Ωστόσο, η υπόθεση αποσύρθηκε στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για ομολογία. Ο Δημοκρατικός βουλευτής Τσάρλς Λαβίν, εισήγαγε το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της μοιχείας.

«Το κράτος δεν έχει καμία δουλειά να ρυθμίζει τη συναινετική σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ ενηλίκων. Δεν έχει κανένα νόημα και έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από τότε που οι σχέσεις μεταξύ ενηλίκων που συναινούν θεωρούνται ανήθικες. Είναι ένα αστείο. Αυτός ο νόμος ήταν η έκφραση της ηθικής αγανάκτησης κάποιου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσπάθειες να καταργηθεί ο νόμος. Είχαν γίνει ήδη προτάσεις από το 1964, αλλά δεν οδήγησαν ποτέ σε αλλαγή του νόμου. Το νομοσχέδιο έχει περάσει από τη Συνέλευση της Νέας Υόρκης και τώρα αναμένει την έγκριση της πολιτειακής Γερουσίας. Με τους πολιτικούς να θεωρούν πλέον τον νόμο ως «αρχαίο», το μέτρο πρόκειται να περιοριστεί στο νομοθετικό παρελθόν της Νέας Υόρκης

Η Καθολική Εκκλησία δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για την προτεινόμενη αλλαγή, ενώ ο Ντένις Πάουστ, διευθυντής της Καθολικής Διάσκεψης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης από τη μεριά του κατέληξε λέγοντας πως «η μοιχεία είναι αμαρτία, δεν ξέρω αν είναι έγκλημα».

Mε πληροφορίες από Telegraph

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ