Eurovision: Έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την νίκη των ABBA το 1974

Eurovision: Έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την νίκη των ABBA το 1974 Facebook Twitter
Φωτογραφεία αρχείου των ABBA στη Eurovision του 1974
0

Έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την νίκη των ABBA στην Eurovision του 1974, αναμένεται να εγκαινιαστεί στο Μουσείο του Μπράιτον της Αγγλίας.

Η επιλογή της τοποθεσία είναι συμβολική, καθώς στην πόλη Μπράιτον το σουηδικό συγκρότημα όπου μέχρι και σήμερα τα τραγούδια του ακούγονται παντού σε όλο τον κόσμο, κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στις 6 Απριλίου 1974 τραγουδώντας το «Waterloo». Από τότε ξεκίνησε η πορεία τους για μία λαμπρή παγκόσμια καριέρα, με πολλές επιτυχίες.

Η έκθεση «Abba: One Week in Brighton» στο Μουσείο του Μπράιτον στοχεύει να «αναβιώσει τον ενθουσιασμό της εβδομάδας που οδήγησε το συγκρότημα στη φήμη». Σε αυτή θα βρίσκονται «προσωπικές ιστορίες όσων βρέθηκαν εκεί, σκηνικά, αναμνηστικά και φωτογραφίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Μουσείου στο BBC. Στα εκθέματα περιλαμβάνεται το σετ των ντραμς που βρέθηκε για το συγκρότημα την τελευταία στιγμή και ένα φτερό από το βραδινό φόρεμα της παρουσιάστριας του τελικού Κέιτι Μπόιλ.

«Ο Διαγωνισμός της Eurovision του 1974 ήταν μια σημαντική πολιτιστικά στιγμή και είναι υπέροχο να γιορτάζουμε συλλογικά τις αναμνήσεις από τη νίκη των Abba και τον ρόλο που διαδραμάτισε το Μπράιτον», κατέληξε η επιμελήτρια της έκθεσης Τζόντι Ιστ. Η έκθεση αναμένεται να εγκαινιαστεί τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Αυγούστου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM