Επιστρέφει ο Μπίλι Τζόελ: Βγάζει το πρώτο σόλο single του από το 2007

Επιστρέφει ο Μπίλι Τζόελ: Βγάζει το πρώτο σόλο single του από το 2007 Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπίλι Τζόελ επιστρέφει με το πρώτο σόλο single του από το 2007 και μόλις το δεύτερο από το 1993. 

Το «Turn the Lights Back On» θα κυκλοφορήσει την 1η Φεβρουαρίου στις πλατφόρμες streaming και σε βινύλιο. Ο Μπίλι Τζόελ έγραψε το τραγούδι μαζί με τον παραγωγό του Φρέντι Γουέξλερ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Αριάνα Γκράντε, ο Τζάστιν Μπίμπερ και η Σελένα Γκόμεζ. 

«Δουλεύουμε σε κάτι που μπορεί να ακούσετε κάποια στιγμή», ανέφερε ο Μπίλι Τζόελ σε ανάρτηση στο TikTok τον προηγούμενο μήνα, προαναγγέλλοντας τη νέα δουλειά του, ενώ σήμερα «ανέβασε» στο Instagram ένα βίντεο για το επικείμενο single. 

Ο Μπίλι Τζόελ έχει πουλήσει περισσότερους από 160 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, με επιτυχίες όπως τα «Uptown Girl» και «We Didn’t Start the Fire», ενώ έχει βρεθεί τέσσερις φορές στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτ με άλμπουμ του. 

Το 1993 σταμάτησε να γράφει τραγούδια, εξηγώντας αργότερα ότι «δεν μπορούσα να είμαι όσο καλός ήθελα. Πάντα προσπαθούσα να νιώσω ότι υπήρχε πραγματική πρόοδος στη δουλειά μου και τελικά διαπίστωσα ότι θα ήμουν μόνο “Χ” καλός. Εξαιτίας αυτού, ήξερα ότι θα τα έβαζα με τον εαυτό μου επειδή δεν θα ήμουν καλύτερος. Οπότε σταμάτησα». 

Από τότε κυκλοφόρησε μόνο ένα νέο σόλο single, το «All My Life» το 2007. Πάντως, ο Μπίλι Τζόελ συνέχισε να κάνει περιοδείες, αν και υπήρχαν στιγμές αμφιβολίας. Το 2010 είπε στην μπάντα του ότι σκεφτόταν να τα παρατήσει.

Οχτώ χρόνια αργότερα δήλωνε στο Vulture πως πλέον δυσκολευόταν να ερμηνεύσει παλιότερα τραγούδια του. «Αυτή τη στιγμή πασχίζω. Έγραψα τα περισσότερα τραγούδια που λέω όταν ήμουν 20άρης και 30άρης. Δεν είναι εύκολο να πετύχω αυτές τις νότες ως 60άρης. Ήδη έχουμε αλλάξει τον τόνο σε κάποια τραγούδια μου. Ελπίζω να μην γίνεται αντιληπτό». 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Πολιτισμός / Πώς ήταν πραγματικά η Ωραία Ελένη: Οταν ο καθηγητής Λιαντίνης εξηγούσε τι έλεγε ο Όμηρος

Το ερώτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά την επίθεση του Έλον Μασκ στον Κρίστοφερ Νόλαν για το καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας του, «Οδύσσεια», που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στις κινηματογραφικές αίθουσες
THE LIFO TEAM