Dua Lipa: «Οι θαυμαστές δεν θέλουν οι ποπ σταρ να είναι έξυπνοι»

Dua Lipa: «Οι θαυμαστές δεν θέλουν οι ποπ σταρ να είναι έξυπνοι» Facebook Twitter
0

Η Dua Lipa, μία από τις γνωστότερες ποπ σταρ στον κόσμο, εκφράζει την απογοήτευσή της για την αντίληψη που έχει το κοινό για εκείνη.

«Δεν ξέρω αν ο κόσμος πιστεύει ότι μου αρέσει να διαβάζω βιβλία», δήλωσε. «Δεν θέλουν να είσαι πολιτικός. Δεν θέλουν να είσαι έξυπνη. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα για μένα από αυτό που κάνω», ανέφερε μεταξύ άλλων η Dua Lipa. 

Από το single New Rules που έκανε θραύση το 2017, η Βρετανοαλβανίδα τραγουδίστρια έχει επίσης λανσάρει μια λέσχη βιβλίου, ένα ενημερωτικό δελτίο lifestyle και ένα διεθνές μουσικό φεστιβάλ στην Πρίστινα.

Έχει επίσης γίνει πρωτοσέλιδο για τις πολιτικές της απόψεις. Για παράδειγμα, επικρίνει τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης στο θέμα της μετανάστευσης και ζητά την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μιλώντας στο περιοδικό, Rolling Stone, είπε ότι η αντίληψή της για τον κόσμο διαμορφώθηκε από την εμπειρία των γονιών της, όταν έφυγαν από τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο στα τέλη της δεκαετίας του 1990. 

Dua Lipa: «Δεν συγχωρώ αυτό που κάνει η Χαμάς»

«Συμπάσχω με τους ανθρώπους που πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.Από την εμπειρία μου στο Κοσσυφοπέδιο και στο τι κάνει ο πόλεμος, κανείς δεν θέλει πραγματικά να εγκαταλείψει το σπίτι του».  Η Dua Lipa είπε ότι είδε παραλληλισμούς μεταξύ αυτού που πέρασαν οι γονείς της και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Παλαιστίνιοι, γεγονός που την ώθησε να υπογράψει ένα ψήφισμα που ζητάει κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο, ήταν επίσης επικριτική απέναντι στις φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσής της στο Ισραήλ τον περασμένο Οκτώβριο.

«Δεν συγχωρώ αυτό που κάνει η Χαμάς», δήλωσε. «Αισθάνομαι τόσο άσχημα για κάθε ισραηλινή ζωή που χάθηκε και για ό,τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι πόσες ζωές έχουν χαθεί στη Γάζα. Απλά δεν υπάρχουν αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες που παίρνουν θέση και μιλούν για την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει, για την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που πρέπει να συμβεί». 

Η σταρ θα εμφανιστεί στα βραβεία Grammy στις 5 Φεβρουαρίου, όπου θα εμφανιστεί μαζί με ονόματα όπως η Billie Eilish και η Olivia Rodrigo. Είναι μία από τις υποψήφιες για το τραγούδι της χρονιάς, χάρη στο τραγούδι της Barbie Dance The Night. Το τραγούδι θα μπορούσε επίσης να πάρει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, όταν οι βραχείες λίστες θα αποκαλυφθούν στις 23 Ιανουαρίου. Θα είναι ο πρώτος δίσκος της σταρ μετά τη διάσπαση με την TaP Management, η οποία την ανακάλυψε και την ανέδειξε ως καλλιτέχνη.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM