Έργα του Άντι Γουόρχολ πωλούνται σε δημοπρασία - Ανάμεσά τους ένα με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Έργα του Άντι Γουόρχολ σε δημοπρασία του οίκου Phillips - Ανάμεσά τους ένα της βασίλισσας Ελισάβετ Β' Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Έργα του Άντι Γουόρχολ θα πωληθούν σε δημοπρασία που διοργανώνεται από τον οίκο Phillips στο Λονδίνο.

Ανάμεσα στα έργα που θα δημοπρατηθούν στις 17 και 18 Ιανουαρίου είναι και κάποια που απεικονίζουν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' αλλά και τον Σούπερμαν. Εκτός από έργα του Άντι Γουόρχολ, στη δημοπρασία θα πωληθούν και δημιουργίες των Ρασίντ Τζόνσον, Εντ Ρούσα, Μελ Μπόχνερ. Όλα τους προέρχονται από το αρχείο του Γιοργκ Σέλμαν, ο οποίος συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20υ αιώνα, μέσω της Schellmann Art. 

Στη δημοπρασία «London Evening & Day Editions» θα πωληθούν 40 έργα. Ανάμεσά τους έργα Άντι Γουόρχολ από τη σειρά με γυναίκες της μοναρχίας και από το αφιέρωμα στον Σούπερμαν που αντικατοπτρίζει την παιδική του σχέση με τον υπερήρωα, αλλά και ένα πορτρέτο του Μικ Τζάγκερ. Λόγω της δημοπρασίας, στη γκαλερί φιλοξενούνται λιθογραφίες του Μαρκ Σαγκάλ, μία μεταξοτυπία του Χέρμαν Νιτς, ορισμένες δημιουργίες που εξερευνούν τη δύναμη των λέξεων όπως το «Amazing» του Μελ Μπόχνερ αλλά και φιγούρες του KAWS και του Τζεφ Κουνς.

«Απλώς έτυχε να ζωγραφίζω λέξεις όπως κάποιος άλλος ζωγραφίζει λουλούδια» έχει πει ο Έντ Ρούσα, έργα του οποίου περιλαμβάνονται εξίσου στο αρχείο του Γιοργκ Σέλμαν. Τα έσοδα που από τη δημοπρασία θα διατεθούν για το project «ars publicata», ένα διαδικτυακό αρχείο εκτυπώσεων σύγχρονης τέχνης που δημιούργησαν οι Γιοργκ, Νάνκε και Πολίν Σέλμαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

14ο ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL

Πολιτισμός / Athens Open Air Film Festival: Επιστρέφει με εξαιρετικές ταινίες και υπαίθριες προβολές σε όλη την πόλη

Τσάι στη Σαχάρα, Zodiac, 12 Πίθηκοι, The Truman Show, Η Νύχτα του Κυνηγού, Moonstruck, μια ολονυχτία τρόμου, ένα full moon sleepover, αλλά και Ντελόν, Τριφό, Κασσαβέτης, Ντε Πάλμα: Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ.
NEWSROOM
«Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» με 12 κλασικές ταινίες και μια μεγάλη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» με 12 κλασικές ταινίες και μια μεγάλη πρεμιέρα

Η αγαπημένη εβδομάδα θερινών προβολών επιστρέφει και φέτος στη Ριβιέρα των Εξαρχείων με ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες που έχουν χρόνια να παιχτούν στη μεγάλη οθόνη.
NEWSROOM
Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως έπαιρνε μία σχεδόν θανατηφόρα δόση ηρεμιστικών: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει»

Πολιτισμός / Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως έπαιρνε σχεδόν θανατηφόρα δόση ηρεμιστικών: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει»

Η αποκάλυψη της Σελίν Ντιόν σχετικά με τη μεγάλη δόση ηρεμιστικών που έπαιρνε ώστε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της αυτοάνοσης ασθένειας
NEWSROOM