Η Ρωσία επιβεβαιώνει ζημιές σε πολεμικό της πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία επιβεβαιώνει ζημιές σε πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ζημιές σε πολεμικό της πλοίο, μετά την ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας ότι κατέστρεψε αποβατικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα. 

Τα συστήματα της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας φαίνεται πως κατέστρεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 13 από τα 19 drones που εκτόξευσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, ενώ ουκρανική αεροπορική επίθεση κατέστρεψε ρωσικό αποβατικό σκάφος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική πολεμική αεροπορία.

«Στις 26 Δεκεμβρίου, γύρω στις 02:30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν με πυραύλους κρουζ στο μεγάλο αποβατικό 'Novocherkassk' του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή Φεοντόσια», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία σε ανάρτηση στην εφαρμογή Telegram.

Η Ουκρανία εξαπολύει συχνά πλήγματα στην Κριμαία, βάζοντας στο στόχαστρο ειδικά τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Τον Απρίλιο του 2022, το Κίεβο ανακοίνωνε πως βύθισε το καταδρομικό Μασκβά, τη ναυαρχίδα του στόλου.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM