Χάνεται ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών στην Αυστραλία

Χάνεται ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών ουσιών στην Αυστραλία, τον οποίον κήρυξε με πολλές τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση Χάουαρντ, πριν μια δεκαετία, απέτυχε σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποίησε μια ομάδα ειδικών, για λογαριασμό του οργανισμού Australia21 που ασχολείται με σοβαρά κοινωνικά θέματα και προετοίμασε μια έκθεση.

Η έκθεση καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας να παραμερίσει τα ταμπού που έχει κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών ουσιών και να σκεφτεί νέους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Σημειώνεται ότι τα σκληρά μέτρα κι η αστυνομική καταστολή που εφαρμόστηκε όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο όχι μόνο απέτυχε αλλά απεναντίας συνέβαλε στη δημιουργία εγκληματικών και πολλών παράνομων κυκλωμάτων.

Στο μεταξύ, για το ίδιο θέμα, μια σειρά από προσωπικότητες της Αυστραλίας, όπως για παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας και νυν υπουργός Εξωτερικών, γερουσιαστής Μπομπ Καρ, ο πρώην αρχηγός της ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Μικ Πάλμερ, ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Χάουαρντ, Μάικλ Γούτριτζ, πρώην δημόσιοι κατήγοροι και αστυνομικοί, υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών απέτυχε με αποτέλεσμα τα ναρκωτικά να σκοτώνουν και να μετατρέπουν σε εγκληματίες τους νέους.

Υπογραμμίζεται ότι ο γερουσιαστής Καρ είχε ενταχθεί στην πιο πάνω ομάδα που ζητά την επανεξέταση της στάσης των αρχών απέναντι στα ναρκωτικά, πριν επανέλθει ενεργά στην πολιτική και αναλάβει επικεφαλής του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών. Αναφερόμενος στο καυτό αυτό κοινωνικό πρόβλημα είπε ότι δεν πιστεύει ότι με το κυνήγι των χρηστών μαριχουάνας πιάνουν τόπο οι προσπάθειες της αστυνομίας.

«Όταν ήμουν ακόμα πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κυνηγώντας τους χρήστες μαριχουάνας η αστυνομία, δεν οδηγούμεθα πουθενά», ανέφερε.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι φωνές και στην Αυστραλία πως αυτή η στρατηγική δεν αποφέρει καρπούς και έχει έλθει ώρα να προχωρήσει η χώρα στη νομιμοποίηση και τη φορολόγηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς πιστεύουν ότι η νομιμοποίηση είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος να αντιμετωπιστεί τη μάστιγα των ναρκωτικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Το 2016 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας όπου της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων
LIFO NEWSROOM
ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Γιατί μπήκαν σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο και όχι σε ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο

Πώς η υλική αξία πιθανότατα ώθησε τους δράστες να επιλέξουν το Λούβρο - Οι εκτιμήσεις των ειδικών που παρατηρούν τις τάσεις στο διεθνές έγκλημα τέχνης
LIFO NEWSROOM
ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΛΕΒΙΤ

Διεθνή / «Η μάνα σου»: «Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ένας αριστερός» απαντά η Λέβιτ για την «απλή ερώτηση» ρεπόρτερ

Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στη Βουδαπέστη - «Ο ρεπόρτερ μας έκανε μια απλή ερώτηση» σχολιάζει η HuffPost
LIFO NEWSROOM