Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σφοδρές συγκρούσεις» στη Λωρίδα της Γάζας, λέει η Χαμάς

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Χαμάς δηλώνει «έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα. 

Κορυφαίος αξιωματούχος της Χαμάς έκανε λόγο ετοιμότητα της οργάνωσης, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν τη Γάζα, λίγες ώρες αφού ανακοίνωσαν ότι απόψε θα «επεκταθούν» οι χερσαίες επιχειρήσεις στον θύλακα. 

«Εάν ο Νετανιάχου αποφασίσει να μπει απόψε στη Γάζα, η αντίσταση είναι έτοιμη», ανέφερε στο Telegram ο Εζάτ αλ Ρίσεκ, προσθέτοντας ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των (Ισραηλινών) στρατιωτών».

Νωρίτερα, η Χαμάς είχε ζητήσει από τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες και από τη διεθνή κοινότητα «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν τώρα για να σταματήσουν τα εγκλήματα και η σφαγή του λαού μας». Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τις τελευταίες ώρες είναι αδιάκοπο το σφυροκόπημα της Γάζας, με αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα από το πυροβολικό του Ισραήλ. 

Για «σφοδρές συγκρούσεις» στη Λωρίδα της Γάζας κάνει λόγο η Χαμάς 

Οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν σε δύο τομείς της Γάζας, σύμφωνα με τη Χαμάς. «Αντιμετωπίζουμε τις χερσαίες ισραηλινές εισβολές στο Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και το Μπουρέιτζ (κεντρική Γάζα). Σφοδρές συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, στην ανακοίνωσή τους.

Τα σφοδρά πλήγματα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα και έφτασαν σε πρωτοφανή σφοδρότητα, τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από τρεις εβδομάδες, όπως μεταδίδει η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση Kan.

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να πει αν το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν οι IDF ανακοινώσουν την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα.

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις που έχουμε με τους Ισραηλινούς ομολόγους μας και τις πληροφορίες, τη ροή μεταξύ μας», δήλωσε ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για τις στρατηγικές επικοινωνίες Τζον Κίρμπι. «Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ απερίσκεπτο να το κάνω» συμπλήρωσε.

Αρνήθηκε επίσης να πει αν η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εμπιστοσύνη ότι το Ισραήλ έχει εξετάσει πλήρως τις επιπτώσεις μιας χερσαίας επιχείρησης.

Ωστόσο, η αμερικανική η κυβέρνηση έχει εκφράσει έντονα τις ανησυχίες της για τις απώλειες αμάχων στην επιχείρηση μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ίδιο. 

Με πληροφορίες από Guardian, CNN


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM