Εκπρόσωπος της Χαμάς αρνήθηκε την απελευθέρωση ομήρων - Στους 229 ο αριθμός τους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκπρόσωπος της Χαμάς αρνήθηκε την απελευθέρωση ομήρων - Στους 229 ο αριθμός τους Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η οργάνωση δεν θα απελευθερώσει ομήρους μέχρι την κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ σύμφωνα με νέα στοιχεία από το Ισραήλ ο επιβεβαιωμένος αριθμός των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας όσο βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς αυξήθηκε κατά πέντε σε 229, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τον ισραηλινό στρατό.

Ένα μέλος αντιπροσωπείας της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα υποστήριξε ότι οι όμηροι δεν μπορούν να απελευθερωθούν μέχρι να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλείται τον Αμπού Χαμίντ λέγοντας ότι η Χαμάς χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους όσοι είχαν συλληφθεί. «Πήραν δεκάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πολίτες, και χρειαζόμαστε χρόνο για να τους βρούμε στη Λωρίδα της Γάζας και στη συνέχεια να τους απελευθερώσουμε», ανέφερε ι ο Χαμίντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μέλος της Χαμάς Αμπού Χαμίτ δήλωσε πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 50 από τους ομήρους.

Μέχρι στιγμής τέσσερις όμηροι έχουν απελευθερωθεί από τη Χαμάς όλοι για «ανθρωπιστικούς λόγους». Μια μητέρα και η κόρη της ήταν οι πρώτες που απελευθερώθηκαν, στις 20 Οκτωβρίου, και ακολούθησαν δύο ακόμα τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως και στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ υπογραμμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει έντονα το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Ωστόσο επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς τη Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως και άνευ όρων όλους τους ομήρους.

Με πληροφορίες από BBC - Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM