Η Χαμάς ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο ακόμα ομήρων

Reuters: Η Χαμάς ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο ακόμα ομήρων Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε άλλους δύο ομήρους, μετέδωσαν τα διεθνή Μέσα.

Σύμφωνα με το Reuters και τον Guardian, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε πριν από λίγο δύο ακόμα ομήρους που είχε απαγάγει κατά την επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Αποφασίσαμε να τους απελευθερώσουμε για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους» είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Abu Obaida. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο όμηροι είναι οι Nurit Yitzhak και Yocheved Levschitz. Όπως ανέφερε ο Obaida η απελευθέρωση των ομήρων είναι κίνηση καλής θέλησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα και βίντεο από την παράδοση των δύο ομήρων που κρατούσε η Χαμάς.

Νωρίτερα πληροφορίες από το Ισραήλ ανέφεραν ότι ενδεχομένως να επίκειται συμφωνία για την απελευθέρωση περίπου 50 ακόμη απαχθέντων με διπλή υπηκοότητα.

Όπως μετέδωσε το Reuters η απελευθέρωση των ομήρων ανακοινώθηκε από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς και αφορούσε σε  «διαμεσολάβηση» από το Κατάρ και την Αίγυπτο.

Πριν από λίγο ο Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα. Σε μια ανάρτηση στο X, η ανθρωπιστική ομάδα πρόσθεσε ότι «ο ρόλος ως ουδέτερος ενδιάμεσος καθιστά δυνατή αυτή τη δουλειά και είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουν (οι όμηροι) στα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ, ΧΑΜΕΝΕΪ, ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Από αουτσάιντερ ανώτατος ηγέτης του Ιράν - Η άνοδος μετά από έναν «πόλεμο» διαδοχής

Μετά από έναν ακήρυκτο «πόλεμο» διαδοχής, ανέλαβε την κορυφή της εξουσίας, επιβάλλοντας την ενότητα του ιρανικού κατεστημένου, ενώ ο ίδιος παραμένει ακόμη άφαντος στο κοινό.
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ

Διεθνή / Αλί Λαριτζανί: «Τον εξοντώσαμε» διαμηνύει ο Νετανιάχου - Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη του

Προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές ακόμη εκπλήξεις» που σχεδιάζονται, υπονοώντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις
THE LIFO TEAM