«Καμπανάκι» του ΠΟΥ για τον δάγκειο πυρετό σε Ευρώπη και ΗΠΑ

ΠΟΥ: Κίνδυνος για έξαρση του δάγκειου πυρετού σε Ευρώπη και ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

«Η κλιματική αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα ο δάγκειος πυρετός να γίνει ενδημική νόσος σε τμήματα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών» προειδοποίησε σήμερα επικεφαλής του ΠΟΥ. 

Τα κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό αρέσκονται σε ζεστά, υγρά κλίματα και έχουν ήδη εξαπλωθεί περισσότερο στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, είπε ο Τζέρεμι Φάραρ, επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο συνέδριο υγείας που οργάνωσε το περιοδικό Politico, σχετικά με τον δάγκειο πυρετό. 

Με τις χώρες να θερμαίνονται χρόνο με το χρόνο «ο δάγκειος πυρετός θα γίνει ενδημικός, σίγουρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε τμήματα της Ευρώπης» επισήμανε. 

«Αυτή η εξέλιξη θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα συστήματα υγείας της Ευρώπης, προειδοποίησε». «Κάθε παιδί χρειάζεται εντατική φροντίδα όταν νοσηλεύεται με δάγκειο πυρετό», ανέφερε σχετικά. 

«Δεν νομίζω ότι έχουμε πιστέψει ότι το κλίμα αφορά την υγεία μας με οποιονδήποτε τρόπο», είπε. «Δεν έχουμε πιστέψει επίσης ότι αυτή είναι στην πραγματικότητα η τελευταία ευκαιρία του αιώνα», είπε, προσθέτοντας πως «πρέπει να αλλάξουμε το αφήγημα».

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM