Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε κινηματογραφικό πλατό

Συνάντηση Έλενας Ράπτη με στελέχη του Χόλιγουντ για γυρίσματα ταινιών στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Συνάντηση  με στελέχη της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας για γυρίσματα ταινιών, παραγωγής Χόλιγουντ, στην Ελλάδα πραγματοποίησε η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη. 

«Η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα για να γίνει το κέντρο παραγωγών ταινιών, που οφείλουμε να ενισχύσουμε για την ενδυνάμωση της βιώσιμης οικονομίας» δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Ελενα Ράπτη μετά την συνάντηση που είχε, στο υπουργείο Τουρισμού, με τον παραγωγό της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ Στίβεν Τσέισμαν, ιδιοκτήτη της Current entertainment και τον Financial controller επενδυτικού σχεδίου, Executive producer και ειδικό σύμβουλο παραγωγών, Αναστάσιο Διαμαντή.

«Μπορεί να προσελκύσει διάσημους ηθοποιούς, παραγωγούς και σκηνοθέτες οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως όχημα διασποράς του ελληνικού τουριστικού brand σε παγκόσμιο επίπεδο» επισήμανε. 

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει 5 παραγωγές στη Θεσσαλονίκη - ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η επεξεργασία της τελευταίας ταινίας του «TIN SOLDIER» με τους Τζέιμι Φοξ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο - ο Στίβεν Τσέισμαν και ο Αναστάσιος Διαμαντής ενημέρωσαν την υφυπουργό για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι ίδιοι την πρώτη φορά που πραγματοποίησαν κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα, καθώς και οι υπόλοιποι παραγωγοί.

Ο Αναστάσιος Διαμαντής εξήγησε το ενδιαφέρον της συνέχειας της εκτέλεσης παραγωγών στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα, καθώς επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή που θεωρούν ιδανική ως τοποθεσία για την εκτέλεση μεγάλων ταινιών.

Μάλιστα, συζήτησαν τις προτάσεις τους για πρόσληψη προσωπικού από την Ελλάδα και την εξειδίκευση των εργαζομένων στον τομέα, τη δημιουργία υποδομών για στούντιο που θα φιλοξενούν τις ξένες παραγωγές αλλά και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των ξένων παραγωγών με την κατάθεση και εκτέλεση στρατηγικού πλάνου προώθησης της Ελλάδας μέσω των ταινιών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM