Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας- «Διορθώθηκε το πρόβλημα, δεν θα επαναληφθεί»

Βρετανία: Διορθώθηκε το πρόβλημα που προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε χιλιάδες πτήσεις από και προς τη Βρετανία τη Δευτέρα διορθώθηκε και δεν θα προκύψει ξανά, δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Εναέριας Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, χιλιάδες επιβάτες αποκλείστηκαν στο εξωτερικό μετά την ακύρωση 1.500 πτήσεων τη Δευτέρα, ενώ τα προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια από και προς τη Βρετανία συνεχίστηκε και την Τρίτη. 

Μάλιστα, επειδή είναι περίοδος αιχμής για τις αεροπορικές μετακινήσεις στη Βρετανία σε όσους επηρεάστηκαν από το τεχνικό πρόβλημα δεν προσφέρονται εναλλακτικές πτήσεις για ημέρες.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Εναέριας Κυκλοφορίας, Μάρτιν Ρολφ, σημείωσε σήμερα ότι το τεχνικό πρόβλημα προκλήθηκε από σχέδιο πτήσης που δεν ήταν «επαρκώς τυπικό». Το πρόβλημα αυτό έχει έκτοτε διορθωθεί, υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε σήμερα στο BBC «εργαστήκαμε απίστευτα σκληρά από την ώρα που αποκαταστήσαμε τη λειτουργία της υπηρεσίας τη Δευτέρα για να εξασφαλίσουμε ότι αυτού του είδους το περιστατικό δεν θα μπορεί να προκύψει ξανά».

Η Ryanair επέκρινε την υπηρεσία της εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία ότι δεν διέθετε εφεδρικό σύστημα την ώρα που οι αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται τώρα να βοηθήσουν για την επιστροφή των ταξιδιωτών.

Ο Μάρτιν Ρολφ πρόσθεσε ότι η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας προσπαθεί να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες. «Βρισκόμαστε σε απίστευτα στενή συνεργασία μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι τους βοηθάμε να ανακάμψουν όσο πιο γρήγορα μπορούν και όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν», κατέληξε.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, Γουίλι Γουόλς, δήλωσε παράλληλα σήμερα στο BBC ότι το κόστος του προβλήματος αυτού για τις αεροπορικές εταιρείες είναι πιθανόν να φτάσει πάνω από τα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως η Δευτέρα ήταν δημόσια αργία σε τμήματα της Βρετανίας και μια από τις ημέρες με μεγάλη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς οι σχολικές διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους, με αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο στα αεροδρόμια της Ευρώπης με χιλιάδες επιβάτες να μένουν καθηλωμένοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM