Έπιασαν τον μεγαλύτερο πύθωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη Φλόριντα

Έπιασαν τον μεγαλύτερο πύθωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη Φλόριντα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Κυνηγοί στη Νότια Φλόριντα έπιασαν τον μεγαλύτερο πύθωνα Βιρμανίας που έχει καταγραφεί ποτέ με το τεράστιο φίδι να έχει σταλεί για εξετάσεις στην αρμόδια επιτροπή της πολιτείας των ΗΠΑ.

Ο γιγάντιος πύθωνας μήκους 5,8 μ. και βάρους 56 κιλών πιάστηκε στο εθνικό καταφύγιο Big Cypress στην ανατολική κομητεία Collier από τον φοιτητή του πανεπιστημίου του Οχάιο, Jake Waleri, ο οποίος δήλωσε ότι η ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

«Ήξερα ότι ήμασταν ικανοί για αυτό, αλλά δεν ήξερα ότι θα συμβεί», ανέφερε ο Jake Waleri. «Πέρυσι ο ξάδελφος μου και εγώ πιάσαμε ένα φίδι που είχε μήκος 5 μέτρα και συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούσαμε να χειριστούμε ένα φίδι τέτοιου μεγέθους».

Ο Jake Waleri περιέγραψε πώς έπιασε τον πύθωνα και όπως φαίνεται και στο βίντεο αφού πάλεψε μαζί του, πήδηξε πάνω του και το ακινητοποίησε.

«Στην αρχή απλά κρατήθηκα από την ουρά. Και μετά ένας από τους φίλους μου πήρε ένα δίχτυ και προσπάθησε να του πιέσει το κεφάλι κάτω αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ήταν μια σωστή στρατηγική», είπε ο Jake Waleri, ο οποίος κυνηγά φίδια από το 2020. «Είναι το μόνο φίδι που με έχει φοβίσει τόσο πολύ που δεν ήξερα τι να κάνω».

Το να δει κάποιος έναν πύθωνα Βιρμανίας στη Φλόριντα αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο, καθώς τα μεγάλα αυτά φίδια έχουν προκαλέσει ζημιά στην τοπική άγρια ζωή. Οι επιστήμονες λένε ότι εξαιτίας τους πολλά από τα ζώα με γούνες στον ιστορικό υγροβιότοπο Everglades έχουν εξαφανιστεί.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί να έχουν αναλάβει τον ρόλο του «κυνηγού πύθωνα» στη Φλόριντα, με σκοπό τη μείωση του πληθυσμού των τεράστιων ερπετών. «Είναι ανησυχητικό γιατί αυτά τα φίδια μεγαλώνουν κάθε χρόνο», δηλώνει ο 22χρονος Jake Waleri. «Πρέπει να απομακρύνουμε τους μεγάλους θηλυκούς πύθωνες από το οικοσύστημα πριν γεννήσουν αυγά».

Ο βιολόγος της νοτιοδυτικής Φλόριντα, Ian Easterling, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο φίδι πιθανότατα γέννησε περισσότερα από 100 αυγά πρόσφατα και αναζητούσε το επόμενο γεύμα του.

«Οι πύθωνες γίνονται τεράστιοι ενώ τρέφονται από την άγρια ζωή της περιοχής», είπε ο Ian Easterling. «Είναι ένα μπόνους ότι οι τύποι που έπιασαν το τεράστιο φίδι, μάς το έφεραν για τις επίσημες μετρήσεις, οπότε μπορούμε να συλλέξουμε πολλές πληροφορίες από αυτό, όπως για το γενετικό τους υλικό, τη διατροφή κλπ».

Πληροφορίες από USA Today

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM