H Apple αξίζει πλέον 3 τρισεκατομμύρια δολάρια - Σε τιμή ρεκόρ η μετοχή της

H Apple αξίζει πλέον 3 τρισεκατομμύρια δολάρια - Σε τιμή ρεκόρ η μετοχή της Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple αξίζει πλέον τουλάχιστον 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, με την εταιρεία να είναι η μόνη που έχει καταφέρει να πιάσει αυτή την τιμή. 

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 1% σήμερα και έτσι η τιμή ανά μετοχή έφτασε τα 191,34 δολάρια. Με 15,7 δισεκατομμύρια μετοχές σε κυκλοφορία, η αξία της Apple βρέθηκε σε ιστορικά υψηλά.

Η Apple έχει φτάσει ακόμη μία φορά στο όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις 3 Ιανουαρίου του 2022 αλλά τότε δεν είχε να διατηρήσει αυτή την αξία πριν κλείσει το χρηματιστήριο. 

Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Πέμπτη σε τιμή ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό, η μετοχή της ξεπέρασε σήμερα εύκολα το επίπεδο των 190,73 δολαρίων που χρειαζόταν για να φτάσει σε αξία τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η ενίσχυση της αξίας της εταιρείας έρχεται μετά την παρουσίαση του Apple Vision Pro νωρίτερα αυτό το μήνα αλλά και την ενισχυμένη -σε σύγκριση με αυτό που αναμενόταν- τριμηνιαία έκθεση των κερδών.

Η μετοχή της Apple έχει εκτοξευθεί σχεδόν 46% φέτος, ενισχυμένη από την ευρύτερη άνοδο των τεχνολογικών μετοχών, καθώς οι επενδυτές βλέπουν θετικά τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον. Η Nvidia ηγείται του S&P 500 με άλμα 181% φέτος, ακολουθούμενη από τη Meta με άνοδο 137%.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM