Facebook: Έρχεται πρόστιμο ρεκόρ, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Facebook: Αναμένεται πρόστιμο ρεκόρ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Πρόστιμο ρεκόρ θα επιβληθεί στο Facebook από την ΕΕ για παραβίαση των κανόνων προστασίας απόρρητων πληροφοριών. 

Η επιτροπή προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας θα τιμωρήσει το Facebook επειδή δεν έλαβε υπόψη την προειδοποίηση του ανώτατου δικαστηρίου με στόχο την προστασία των δεδομένων των χρηστών από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας μόλις αυτά μεταφερθούν σε διακομιστές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian. 

Το πρόστιμο αναμένεται να ξεπεράσει εκείνο που επιβλήθηκε στην Amazon το 2021 στο Λουξεμβούργο για τον ίδιο λόγο. Τότε, ήταν 746 εκατ. ευρώ. 

Η ρυθμιστική αρχή που εποπτεύει τις δραστηριότητες των περισσότερων εταιρειών της Silicon Valley στην ΕΕ, θα διατάξει επίσης το Facebook να σταματήσει όλες τις μεταφορές δεδομένων στις ΗΠΑ που βασίζονται σε πιθανά μη ασφαλείς συμβατικές ρήτρες, οι οποίες αμφισβητήθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο του ιρλανδικού μπλοκ. 

Η ιρλανδική απόφαση θα στοχεύσει μόνο το Facebook και δεν θα επηρεάσει άλλες υπηρεσίες της Meta, όπως το Instagram, ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που μετέφερε δεδομένα με τον ίδιο τρόπο, ανέφεραν πηγές του Guardian.

Facebook: Διαχρονικά τα προβλήματα με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

Στα πιο πρόσφατα τριμηνιαία αποτελέσματα της Meta, η εταιρεία είπε ότι χωρίς SCC (Standard Contractual Clauses) ή «άλλους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς δεδομένων, δεν θα ήταν πιθανόν να προσφέρουμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη». 

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 265 εκατομμυρίων ευρώ μετά από παραβίαση που είχε ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση των στοιχείων τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων χρηστών στο διαδίκτυο.

Αυτό ήρθε εβδομάδες μετά το πρόστιμο 405 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε επιβληθεί στη Meta, επειδή επέτρεπε σε εφήβους να δημιουργήσουν λογαριασμούς στο Instagram, εμφανίζοντας δημόσια αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις email τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM