Επισκεφθήκατε προφίλ αγνώστων τις προηγούμενες ημέρες; Να γιατί δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα

Γιατί δεν είναι καλή ιδέα να επισκέπτεστε προφίλ αγνώστων αυτές τις μέρες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Facebook, καθώς οι χρήστες του παρατήρησαν ότι στέλνονταν αυτόματα αιτήματα φιλίας σε άτομα που παρακολουθούσαν. 

Συγκεκριμένα, οι χρήστες ισχυρίζονται ότι το Facebook στέλνει ανεξήγητα «αυτόματα αιτήματα φιλίας» σε άτομα των οποίων το προφίλ πάτησαν για να δουν πρόσφατα.

Η δυσλειτουργία φαίνεται να συμβαίνει όταν ένας χρήστης επισκέπτεται το προφίλ ενός άλλου ατόμου, προκαλώντας την αποστολή ενός ανεπιθύμητου αιτήματος φιλίας από τον επισκέπτη στον ιδιοκτήτη του προφίλ. Αυτή η απροσδόκητη και ακούσια ενέργεια έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των χρηστών, αλλά και αμηχανία, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι εκτίθενται.

«Το Facebook στέλνει αυτόματα αιτήματα φιλίας εάν κάποιος δει το προφίλ σας ή το αντίστροφο. Αν λοιπόν δεν είχες κίνητρο να μπλοκάρεις τον τρελό πρώην σύντροφό σου, τώρα το έχεις» γράφει ένας χρήστης. 

Κάποιοι άλλοι διαπίστωσαν ότι πρόκειται για θέμα ιδιωτικότητας και αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν το προφίλ τους, σχολιάζοντας πως «ήρθε η ώρα να φύγω από το Facebook. Είναι γελοίο». 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, στάλθηκαν και αιτήματα φιλίας σε ανθρώπους που οι χρήστες προσπαθούσαν το προηγούμενο διάστημα να μπλοκάρουν, σύμφωνα με το designtaxi. 

Από την άλλη η Meta δεν έχει αναφερθεί στο εν λόγω ζήτημα. Ωστόσο, στο παρελθόν έχει επισημάνει ότι «το Facebook δεν επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν ποιοι βλέπουν το προφίλ τους. Ακόμη, δεν είναι έγκυρες ούτε οι άγνωστες εφαρμογές που υπόσχονται κάτι τέτοιο, οπότε να τις αναφέρετε».

Δεν έχει σχολιάσει για ποιο λόγο συνέβη αυτό το συνεχές περιστατικό που καταγράφηκε σε δεκάδες χώρες, αλλά και στην Ελλάδα. 

Φαίνεται πάντως πως το πρόβλημα έχει επιλυθεί, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν καταγραφεί περαιτέρω περιστατικά. 


 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM