Amazon: Πρόστιμο - «μαμούθ» 746 εκατ. ευρώ από τις ευρωπαϊκές αρχές

Amazon: Πρόστιμο-μαμούθ 746 εκατ. ευρώ από τις ευρωπαϊκές αρχές Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 746 εκατ. ευρώ (περίπου 887 εκατομμυρίων δολαρίων) βρίσκεται η Amazon, έπειτα από ποινή που έβαλε στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου η Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Η Amazon κατηγορείται για παραβίαση του κανονισμού περί απορρήτου, γνωστός ως GDPR.

Σύμφωνα με το CNN πρόκειται το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ για την παραβίαση του συγκεκριμένου κανονισμού, ενώ το αμέσως χαμηλότερο, ύψους 50 εκατ. ευρώ είχε επιβληθεί το 2019 έναντι της Google.


Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την Amazon δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις του GDPR και πως η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές.

Από την πλευρά της η Amazon εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση αυτή, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει επανεξέταση του θέματος.

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε υποκειμενικές και μη ελεγμένες τις αντιλήψεις του ευρωπαϊκού κανονισμού προστασίας δεδομένων.

«Η απόφαση για το πώς δείχνουμε στους πελάτες μας σχετικές διαφημίσεις στηρίζεται σε υποκειμενικές και μη ελεγμένες αντιλήψεις του ευρωπαϊκού κανονισμού προστασίας δεδομένων και το προτεινόμενο πρόστιμο είναι εντελώς δυσανάλογο ακόμη και με αυτό το νομικό έρεισμα», ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Amazon.

Μάλιστα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σημειώνοντας πως πρόκειται για πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας.

«Δεν υπήρξε καμία παραβίαση δεδομένων και κανένα προσωπικό στοιχείο δεν έχει δοθεί σε τρίτο. Πρόκειται για αδιαμφισβήτητα γεγονότα», σχολίασε η Amazon στην ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM