Αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 746 εκατ. ευρώ (περίπου 887 εκατομμυρίων δολαρίων) βρίσκεται η Amazon, έπειτα από ποινή που έβαλε στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου η Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

 

Η Amazon κατηγορείται για παραβίαση του κανονισμού περί απορρήτου, γνωστός ως GDPR.

 

Σύμφωνα με το CNN πρόκειται το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ για την παραβίαση του συγκεκριμένου κανονισμού, ενώ το αμέσως χαμηλότερο, ύψους 50 εκατ. ευρώ είχε επιβληθεί το 2019 έναντι της Google.

 


Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την Amazon δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις του GDPR και πως η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές.

 

Από την πλευρά της η Amazon εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση αυτή, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει επανεξέταση του θέματος.

 

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε υποκειμενικές και μη ελεγμένες τις αντιλήψεις του ευρωπαϊκού κανονισμού προστασίας δεδομένων.

 

«Η απόφαση για το πώς δείχνουμε στους πελάτες μας σχετικές διαφημίσεις στηρίζεται σε υποκειμενικές και μη ελεγμένες αντιλήψεις του ευρωπαϊκού κανονισμού προστασίας δεδομένων και το προτεινόμενο πρόστιμο είναι εντελώς δυσανάλογο ακόμη και με αυτό το νομικό έρεισμα», ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Amazon.

 

Μάλιστα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σημειώνοντας πως πρόκειται για πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας.

 

«Δεν υπήρξε καμία παραβίαση δεδομένων και κανένα προσωπικό στοιχείο δεν έχει δοθεί σε τρίτο. Πρόκειται για αδιαμφισβήτητα γεγονότα», σχολίασε η Amazon στην ανακοίνωσή της.

 

Με πληροφορίες από CNN