Η Meta «θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά», λέει αμερικανική ρυθμιστική αρχή

Η Meta «θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά», λέει αμερικανική ρυθμιστική αρχή Facebook Twitter
0

Η κορυφαία ρυθμιστική αρχή απορρήτων δεδομένων των ΗΠΑ κατηγορεί τη Meta, την εταιρεία που κατέχει το Facebook και το Instagram, ότι δεν εφαρμόζει τον κατάλληλο γονικό έλεγχο.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) αναφέρει συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να απαγορευτεί στη Meta να κερδίζει χρήματα από τα δεδομένα των παιδιών.

«Η απερισκεψία της εταιρείας έχει θέσει σε κίνδυνο τους νέους χρήστες. Το Facebook πρέπει να απαντήσει για τις αποτυχίες του», αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή του.

Η Meta απάντησε στην έκθεση της FTC, αποκαλώντας την κίνηση της ρυθμιστικής αρχής «πολιτικό κόλπο», κατηγορώντας την παράλληλα για υπέρβαση των εξουσιών της. Ακόμη, την κατηγορεί ότι «κλείνει τα μάτια» για τις παραβιάσεις του Tiktok και ότι πολεμά τις αμερικανικές εταιρείες. 

Από την έρευνα της FTC διαπιστώθηκε, ότι οι χρήστες ηλικίας κάτω των 13 ετών εξακολουθούν να συμμετέχουν σε συνομιλίες που δεν έχουν ελεγχθεί από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους. 

Τα μέτρα που προτείνει η FTC για τη Meta 

Η FTC έχει προτείνει μια σειρά από ενέργειες, όπως:

  • Γενική απαγόρευση της δημιουργίας εσόδων από δεδομένα παιδιών και εφήβων κάτω των 18 ετών
  • Παύση κυκλοφορίας νέων προϊόντων μέχρι να διαπιστωθεί ότι έχει συμμορφωθεί με τους κανόνες απορρήτου
  • Όρια στις μελλοντικές χρήσεις της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Η Meta θα πρέπει να αποκαλύψει και να λάβει την καταφατική συγκατάθεση των χρηστών για οποιεσδήποτε μελλοντικές χρήσεις της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Η κόντρα της FTC με την εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε το 2018, αφού αποκαλύφθηκε ότι τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook είχαν δοθεί στην Cambridge Analytica.

Η FTC, ωστόσο, πιστεύει ότι η Meta «έχει παραβιάσει επανειλημμένα τις υποσχέσεις της για το απόρρητο» και θέλει σκληρότερη δράση για την προστασία των νεότερων χρηστών.

Πηγή: BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM