Ειδικός εισαγγελέας για Τραμπ: Το FBI δεν έπρεπε να ερευνήσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία

Ντόναλντ Τραμπ: Ειδικός εισαγγελέας κατέληξε ότι το FBI δεν έπρεπε να ερευνήσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Στο συμπέρασμα ότι το FBI δεν διέθετε αρκετά στοιχεία για να ερευνήσει την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, κατέληξε ο ειδικός εισαγγελέας Τζον Ντάραμ σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η έκθεση σηματοδοτεί το τέλος μιας τετραετούς έρευνας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019, όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ διόρισε τον Τζον Ντάραμ, έναν βετεράνο εισαγγελέα, για να διερευνήσει πιθανά λάθη του FBI όταν ξεκίνησε την έρευνα «Crossfire Hurricane» σε πρώιμο στάδιο για πιθανές επαφές μεταξύ της προεδρικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και της Ρωσίας.

Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τζο Μπάιντεν, επετράπη στον Ντάραμ να παραμείνει ως ειδικός σύμβουλος και να συνεχίσει τη δουλειά του.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του ειδικού ανακριτή Μιούλερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε προεκλογική συμπαιγνία ανάμεσα στους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ και εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης. 

Τραμπ για έρευνα FBI: «Κυνήγι μαγισσών»

Στη νέα του έκθεση 306 σελίδων, ο Ντάραμ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι αρχές επιβολής του νόμου δεν διέθεταν καμία πραγματική απόδειξη για συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας. Κατηγόρησε επίσης το FBI ότι αντιμετώπισε την έρευνα για τον Τραμπ το 2016 με διαφορετικό τρόπο από άλλες πολιτικά ευαίσθητες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούσαν τη Δημοκρατική αντίπαλο του Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον.

«Το Υπουργείο και το FBI απέτυχαν να τηρήσουν τη σημαντική αποστολή τους για αυστηρή τήρηση του νόμου σε σχέση με ορισμένα γεγονότα και δραστηριότητες που περιγράφονται στην παρούσα έκθεση», έγραψε ο Ντάραμ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την σε βάρος έρευνα του FBI από το 2016 ως κυνήγι μαγισσών, αναμένεται χρησιμοποιήσει την έκθεση προς όφελος της προεκλογικής του καμπάνιας. Παρόλα αυτά, ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει ήδη ποινικές διώξεις στη Νέα Υόρκη και ομοσπονδιακές έρευνες από τον ειδικό σύμβουλο Τζακ Σμιθ για τα έγγραφα που βρέθηκαν στην έπαυλη του στο Μαρ-α-Λάγκ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Διεθνή / Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς - Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων
THE LIFO TEAM
Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Διεθνή / Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Η Eurostar ανέφερε ότι σκοπεύει να εκτελέσει όλα τα δρομολόγιά της σήμερα, Τετάρτη, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, ίσως και ακυρώσεις
THE LIFO TEAM