Τι απέγινε η Μελάνια Τραμπ;

Τι απέγινε η Μελάνια Τραμπ; Facebook Twitter
Η Post αναφέρει ότι η Μελάνια σίγουρα δεν κρατάει αποστάσεις από τον σύζυγό της. Φωτ.:Brooks Kraft/ Getty Images
0

Η Μελάνια Τραμπ πέρασε στην ιστορία ως η πιο σιωπηλή Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ: εκεί που τα media «έβλεπαν» μία άχρωμη γυναίκα που κάθε βήμα της υπαγορεύοταν από τον ίδιο τον Τραμπ και τους συμβούλους του, οι πιο παρατηρητικοί ανακάλυπταν μία μακροχρόνια κακοποιημένη γυναίκα –με διάφορους τρόπους– που απλώς προσπαθούσε να το σκάσει από τη συζυγική μέγγενη.

Πότε τραβούσε το χέρι της από το δικό του, πότε κάποιο μικροσκάνδαλο ανυπακοής απασχολούσε τα tabloids και μετά ήρθε το φιάσκο της αποχώρησης από τον Λευκό Οίκο, η σαστιμάρα και η αμηχανία της μετά τα έκτροπα που «σφράγισαν» το αποτέλεσμα των προηγούμενων αμερικανικών εκλογών...

Όμως, πού είναι και τι κάνει σήμερα η Μελάνια Τραμπ; Ποια η στάση και η γνώμη της για τις σοβαρές διώξεις εναντίον του (ακόμη) συζύγου της, πρώην Προέδρου και νυν φλεγόμενου να κατέβει και σ’ αυτές τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ;

Όλοι γνωρίζουν ότι η Μελάνια δεν ήταν και ακριβώς επιστήθια φίλη της κόρης του Τραμπ, της Ιβάνκα. Ποτέ δεν ήταν κοντά, ενώ η πρώην καλύτερη φίλη της Μελάνια, η Stephanie Winston Wolkoff, ισχυρίστηκε ότι αποκαλούσαν τη θετή κόρη της «πριγκίπισσα» πίσω από την πλάτη της και μάλιστα μαζί είχαν ξεκινήσει την «Επιχείρηση Block Ivanka» για να την κρατήσουν μακριά από τις φωτογραφίες της ορκωμοσίας.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι τις δύο γυναίκες ενώνει μία κοινή στρατηγική δημοσίων σχέσεων για τη διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την αμερικανική δικαιοσύνη ο Τραμπ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, και οι δυο φαίνεται να κρατούν τις αποστάσεις τους από τον πρώην Πρόεδρο και αφήνουν ανώνυμες πηγές των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων να επιμένουν ότι ο Τραμπ είναι πλαισιωμένος από την αγάπη και την υποστήριξή τους.

Τι απέγινε η Μελάνια Τραμπ; Facebook Twitter
Όλοι γνωρίζουν ότι η Μελάνια δεν ήταν και ακριβώς επιστήθια φίλη της κόρης του Τραμπ, της Ιβάνκα. Φωτ.: ΕΡΑ

Η Ιβάνκα πρωτοστάτησε σε αυτήν τη στρατηγική όταν ο πατέρας της συνελήφθη και κατηγορήθηκε με 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη Νέα Υόρκη σχετικά με μυστικές πληρωμές στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Τότε η Ιβάνκα είχε προχωρήσει σε μία απερίγραπτης αμφιθυμίας δήλωση, στην οποία εξέφραζε αγάπη και θλίψη τόσο για τον πατέρα της όσο και για τη χώρα της και στη συνέχεια σταμάτησε να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα της.

Η απουσία της από την ομιλία του Τραμπ μετά τη σύλληψή του συζητήθηκε, όμως λίγες ώρες αργότερα το "Page Six" της New York Post ανέφερε ότι η Ιβάνκα είχε κάνει στην πραγματικότητα μια «επίδειξη υποστήριξης» στον πατέρα της περνώντας από το Mar-a-Lago ημέρες νωρίτερα – αν και, περιέργως, κανείς δεν την είδε εκεί.

Ενώ η Μελάνια έχει εντοπιστεί να δειπνεί με τον σύζυγό της στο Mar-a-Lago τουλάχιστον δύο φορές από τότε που έγινε γνωστή η είδηση της παραπομπής του, δεν ήταν στο πλευρό του όταν εκείνος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να παραδοθεί στις αρχές, και επίσης δεν ήταν πλάι του στην ίδια ομιλία μετά την απαγγελία κατηγοριών.

Αλλά η Μελάνια εμφανίστηκε κατά κάποιο τρόπο ξανά την προηγούμενη εβδομάδα σε μια διαδικτυακή συνέντευξη στο Fox News Digital. Το κομμάτι δεν περιείχε συνοδευτικές φωτογραφίες ή βίντεο και εμφανίστηκε λίγες ώρες πριν οι ένορκοι κρίνουν τον Ντόναλντ ένοχο για τη σεξουαλική κακοποίηση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της E. Jean Carroll αυτή τη φορά.

Ποια ήταν η αντίδραση της Πρώτης Κυρίας εδώ; Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα μία υπαγορευμένη δήλωση που πήγαινε ως εξής: «Ο σύζυγός μου σημείωσε τεράστια επιτυχία στην πρώτη του διακυβέρνηση και μπορεί να μας οδηγήσει και πάλι προς το μεγαλείο και την ευημερία».

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ κατάφερε να την πείσει να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για το 2024.

Τι απέγινε η Μελάνια Τραμπ; Facebook Twitter
Ποιον πείθει όλη αυτή η εκστρατεία για την αγάπη και το δέσιμο ενός ζευγαριού που ποτέ δεν κατάφερε να πείσει για την υγιή σχέση του, πόσο μάλλον για τα θεμέλια του γάμου του; Φωτ.: Pete Marovich - Pool/Getty Images

«Έχει την υποστήριξή μου και ανυπομονούμε να αποκαταστήσουμε την ελπίδα για το μέλλον και να οδηγήσουμε την Αμερική με αγάπη και δύναμη», συμπλήρωσε η ίδια.

Αν και ο Ντόναλντ επαίνεσε τη Μελάνια στο δικό του social medium “Truth Social” τις τελευταίες ημέρες, για τη συνεχιζόμενη εργασία της με την πρωτοβουλία Be Best (εβδομάδες μετά την αποτυχία να θυμηθεί δημοσίως πότε είναι τα γενέθλιά της), τα πράγματα φάνηκαν λίγο μουδιασμένα –σιγά το καινούργιο– μεταξύ του ζεύγους.

Αλλά τώρα η Post αναφέρει ότι η Μελάνια σίγουρα δεν κρατάει αποστάσεις από τον σύζυγό της. Στην πραγματικότητα, «πηγές αναφέρουν στο "Page Six" ότι είναι "πιο κοντά από ποτέ" και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα ανάμεσά τους»...

Η ίδια πηγή δήλωσε στο Page Six ότι ο Τραμπ «πραγματικά ακτινοβολεί δίπλα στη Μελάνια. Στο Mar-a-Lago φαίνεται να επικρατεί το αδιαχώρητο και "το ζευγάρι φαίνεται ... πιο δεμένο από ποτέ. Οι φίλοι λένε ότι το γεγονός ότι η Μελάνια κέρδισε πόντους –ενώ η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ [Κούσνερ] έκαναν στην άκρη– έκανε [τον Τραμπ] πιο σίγουρο από ποτέ". Η πηγή μας είπε: "Ο Τραμπ λέει ότι η Μελάνια θα είναι στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας περισσότερο από ό,τι ήταν την τελευταία φορά"».

Ποιον πείθει όλη αυτή η εκστρατεία για την αγάπη και το δέσιμο ενός ζευγαριού που ποτέ δεν κατάφερε να πείσει για την υγιή σχέση του, πόσο μάλλον για τα θεμέλια του γάμου του; Ίσως τους ρομαντικούς της alt-right που εκπροσωπεί ο Τραμπ, ίσως τους παντελώς πλανημένους –και τέτοιοι δεν υπάρχουν στις ΗΠΑ μετά τα 4 εφιαλτικά χρόνια του Τραμπ στην εξουσία– πέρα από τους βέρους συντηρητικούς.

Κι απ’ ό,τι φαίνεται δεν πείθονται και τα Μέσα που δεν βρίσκονται υπό την επιρροή του πρώην Αμερικανού Προέδρου και των συμβούλων του. Όπως χαρακτηριστικά γράφει στο Intelligencer η δημοσιογράφος Margaret Hartmann, «ετοιμαστείτε να κατακλυστείτε από απρόσωπες δηλώσεις της Μελάνια για το πόσο υποστηρίζει τον σύζυγό της και για το πώς θέλει οπωσδήποτε να περάσει άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο».

Αν μη τι άλλο, αυτό λέει πολλά.

Με στοιχεία από NYmag.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM