Όσκαρ 2023: «Ο Aronofsky μου πέταξε μία δημιουργική σανίδα σωτηρίας»- Συγκινημένος ο Brendan Fraser παραλαμβάνει το βραβείο του

Όσκαρ 2023: «Ο Darren Aronofsky που μου πέταξε μία δημιουργική σανίδα σωτηρίας»- Συγκινημένος ο Breandan Frasier παρέλαβε το Όσκαρ του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

O Brendan Fraser στα φετινά Όσκαρ κατάφερε αυτό που λίγοι έχουν καταφέρει στην ιστορία του σινεμά: κέρδισε το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου ενώ η καριέρα του για πολλούς είχε τελειώσει.

Από ταινίες εύκολες, «της σειράς», ο Darren Arronofsky, τον εμπιστεύτηκε και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο με την ερμηνεία του στο «The Whale». Το Όσκαρ δεν ήταν έκπληξη καθώς η πορεία του στα προηγούμενα κινηματογραφικά βραβεία τον είχε ήδη δικαιώσει.

Ο Brendan Fraser ανεβαίνοντας να παραλάβει το Όσκαρ που χρόνια περίμενε δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα χαράς. Σχεδόν με αναφιλητά μίλησε με όρους «ναυτικούς» όπως πρόσταζε ο ρόλος του.

«Ώστε έτσι μοιάζει το πολυσύμπαν!» είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

«Είμαι ευγνώμων στον Darren Aronofsky που μου πέταξε μία δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με παρέσυρε σε αυτό το καλό πλοίο το «The Whale». Η ταινία γράφτηκε από τον Samuel D. Hunter που είναι ο φάρος μας. Κύριοι, απλώσατε τις καρδιές σας σε μέγεθος φάλαινας για να μπορέσουμε να δούμε μέσα στις ψυχές σας όπως κανείς άλλος.

»Είναι τιμή μου που βρίσκομαι μεταξύ των υποψηφίων, δίπλα σας σε αυτήν την κατηγορία. Θέλω να σας πω ότι μόνο οι φάλαινες μπορούν να κολυμπήσουν στο βάθος του ταλέντου της (συμπρωταγωνίστριας και υποψήφιας για Β' γυναικείο ρόλο) Hong Chau» είπε.

Συνέχισε επίσης λέγοντας πως «Ξεκίνησα σε αυτήν την βιομηχανία του θεάματος πριν από 30 χρόνια, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για μένα, αλλά υπήρχε μια δυνατότητα που δεν εκτιμούσα εκείνη την εποχή, μέχρι που έπαψε να υπάρχει.

»Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω για αυτήν την αναγνώριση. Δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το καστ μου. Ήταν σαν να ήμουν σε μια καταδυτική αποστολή και κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μου, όπως οι γιοι μου, να παρακολουθούν την γραμμή του αέρα στην επιφάνεια (της θάλασσας)».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM