Ιταλία: Καταδίκη αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Ιταλία: Καταδίκη αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου
0

Ένας αξιωματικός του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού καταδικάσθηκε χθες βράδυ από στρατοδικείο της Ρώμης σε 30 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας.

Ο ηλικίας 58 ετών Βάλτερ Μπιότ, πλοίαρχος φρεγάτας και πατέρας τεσσάρων παιδιών, από την επαρχία της Ρώμης Πομέτσια κρίθηκε ένοχος από στρατοδικείο με την κατηγορία ότι πουλούσε απόρρητα έγγραφα σε αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας στη Ρώμη.

Οι δικαστές αναγνώρισαν ελαφρυντικές περιστάσεις στην υπόθεση. Οι στρατιωτικοί εισαγγελείς στη Ρώμη ζήτησαν χθες το βράδυ να επιβληθεί στον Μπιότ, ο οποίος κατηγορείται για πώληση διαβαθμισμένων εγγράφων σε αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας τον Μάρτιο του 2021, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Οι εισαγγελείς παρουσίασαν φωτογραφίες που δείχνουν ότι ο Μπιότ χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για να φωτογραφίσει σειρά εγγράφων, εικόνες και στιγμιότυπα οθόνης σε υπολογιστή.

«Ορισμένα από τα 19 έγγραφα που φωτογράφισε ο Μπιότ ήταν απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ και ένα ήταν άκρως απόρρητο», δήλωσε ο εισαγγελέας. «Ο Μπιότ εμπορεύονταν απόρρητα έγγραφα και επέδειξε υψηλό βαθμό προδοσίας και ικανότητα στην εγκληματικότητα», πρόσθεσε.  Ο εισαγγελέας ισχυρίσθηκε ότι ο Μπιότ ενδέχεται να πούλησε απόρρητα έγγραφα και σε άλλες περιπτώσεις.

Η Ιταλία είχε απελάσει δύο αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας το 2021 σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ, ANSA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM