Μακρόν σε Ζελένσκι: «Θα εργαστώ με την ΕΕ για επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία»

Συνομιλία Μακρόν- Ζελένσκι: «Θα εργαστώ για επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία» Facebook Twitter
Φωτ: EPA/LUDOVIC MARIN
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να «εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους του για επιβολή νέων κυρώσεων» στη Ρωσία μετά την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Γάλλος πρόεδρος «επανέλαβε την έντονη καταδίκη του για την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία» τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, σύμφωνα με ανακοίνωση από το μέγαρο των Ηλυσίων.

«Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει πλήρως την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα και να εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την επιβολή νέων κυρώσεων» εναντίον της Ρωσίας, επεσήμανε η γαλλική προεδρία.

Η ΕΕ αντέδρασε την Τετάρτη στην προσάρτηση στη Ρωσία τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας προτείνοντας κυρίως την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου και νέων περιορισμών στις εμπορικές συναλλαγές με τη Μόσχα.

Παράλληλα το Παρίσι καταδίκασε την κράτηση του γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια τον οποίο ελέγχει η Ρωσία, του Ιχόρ Μουράσοφ, τον οποίο συνέλαβε την Παρασκευή ρωσική περίπολος.

Ο Μακρόν και ο Ζελένσκι «υπογράμμισαν την άμεση ανάγκη να επιτραπεί πολύ σύντομα να αλλάξει το ουκρανικό προσωπικό που διασφαλίζει τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων» του πυρηνικού σταθμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM