Η Ε.Ε. αποδοκιμάζει την επέκταση της ρωσικής λίστας των «μη φιλικών χωρών» - Εντάχθηκε και η Ελλάδα

Η Ε.Ε. αποδοκιμάζει την επέκταση της ρωσικής λίστας των «μη φιλικών χωρών» - Εντάχθηκε και η Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να προσθέσει πέντε κράτη μέλη της ΕΕ στον κατάλογο των χωρών για τις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο «Απάντηση σε μη φιλικές ενέργειες ξένων κρατών».

Στη σχετική λίστα είναι και τ΄όνομα της Ελλάδας, ενώ συμπεριελήφθησαν, επίσης, Δανία, Κροατία, Σλοβακία και Σλοβενία. 

Σε γραπτή ανακοίνωσή του εκ μέρους της ΕΕ ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδικάζει τη ρωσική απόφαση. 

Προσθέτει ότι η η ΕΕ θεωρεί τους ισχυρισμούς σχετικά με εχθρικές ενέργειες ως αβάσιμους και απαράδεκτους, καλώντας τη Ρωσία να ανακαλέσει όλες αυτές τις καταχωρήσεις.

Αυτή η απόφαση είναι ένα ακόμη βήμα της Ρωσίας προς τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εντάσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της. Το προηγούμενο διάταγμα για τη θέσπιση του καταλόγου των αποκαλούμενων «μη φιλικών» κρατών είναι ασυμβίβαστο με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις του 1961. Η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να αναθεωρήσει την απόφασή της και να σεβαστεί πλήρως τη Σύμβαση της Βιέννης υπογραμμίζει ο Μπορέλ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος καταλήγει λέγοντας ότι η ΕΕ συνεχίζει να καλεί τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας και όλες τις άλλες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των δικών της διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί πολίτες, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM