Η Ε.Ε. αποδοκιμάζει την επέκταση της ρωσικής λίστας των «μη φιλικών χωρών» - Εντάχθηκε και η Ελλάδα

Η Ε.Ε. αποδοκιμάζει την επέκταση της ρωσικής λίστας των «μη φιλικών χωρών» - Εντάχθηκε και η Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να προσθέσει πέντε κράτη μέλη της ΕΕ στον κατάλογο των χωρών για τις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο «Απάντηση σε μη φιλικές ενέργειες ξένων κρατών».

Στη σχετική λίστα είναι και τ΄όνομα της Ελλάδας, ενώ συμπεριελήφθησαν, επίσης, Δανία, Κροατία, Σλοβακία και Σλοβενία. 

Σε γραπτή ανακοίνωσή του εκ μέρους της ΕΕ ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδικάζει τη ρωσική απόφαση. 

Προσθέτει ότι η η ΕΕ θεωρεί τους ισχυρισμούς σχετικά με εχθρικές ενέργειες ως αβάσιμους και απαράδεκτους, καλώντας τη Ρωσία να ανακαλέσει όλες αυτές τις καταχωρήσεις.

Αυτή η απόφαση είναι ένα ακόμη βήμα της Ρωσίας προς τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εντάσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της. Το προηγούμενο διάταγμα για τη θέσπιση του καταλόγου των αποκαλούμενων «μη φιλικών» κρατών είναι ασυμβίβαστο με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις του 1961. Η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να αναθεωρήσει την απόφασή της και να σεβαστεί πλήρως τη Σύμβαση της Βιέννης υπογραμμίζει ο Μπορέλ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος καταλήγει λέγοντας ότι η ΕΕ συνεχίζει να καλεί τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας και όλες τις άλλες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των δικών της διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Διεθνή / Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ Ghosts of Alderney, οι Γερμανοί φρουροί του στρατοπέδου Sylt συνήθιζαν κάθε Κυριακή να επιλέγουν περίπου δώδεκα άνδρες από τους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Διεθνή / Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως δύο έφηβοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για σοβαρή σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης κοπέλας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Διεθνή / Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, χαρακτήρισε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων "κατάχρηση εξουσίας" και ανακοίνωσε αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM