Οι NYT δημοσίευσαν νέα φωτογραφία από ομαδικό τάφο στην περιοχή του Λουγκάνσκ- Περίπου 300 πτώματα

Οι NYT δημοσίευσαν νέα φωτογραφία από ομαδικό τάφο στην περιοχή του Λουγκάνσκ- Περίπου 300 πτώματα Facebook Twitter
0

Φωτογραφία από έναν νέο ομαδικό τάφο που βρέθηκε στην πόλη Λισιτσάνσκ στην περιοχή του Λουγκάνσκ δημοσίευσαν οι New Υork Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ομαδικός αυτός τάφος βρίσκεται στην άκρη της πόλης και είναι μια ανοιχτή τάφρος.

Στον τάφο αυτό όπως λένε οι Ουκρανοί στρατιωτικοί βρίσκονται οι σοροί περίπου 300 αμάχων μέσα σε πλαστικές σακούλες που σκοτώθηκαν στο Λισιτσάνσκ, το Σεβεροντονέτσκ και το Ρουμπέζνογε από τον Απρίλιο.

Κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να τους κηδέψει. Οι στρατιωτικοί λένε ότι δεν μπορούν να σκεπάζουν την τάφρο καθώς όλα τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται για να ανοίξουν χαρακώματα.

Το Λισιτσάνσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Στο Σεβεροντονέτσκ αυτή την στιγμή διεξάγονται μάχες, ενώ το Ρουμπέζνογε περιήλθε στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων. Νωρίτερα ένα βίντεο για έναν μαζικό τάφο στο Λισιτσάνσκ είχε δώσει στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Λουγκάνσκ, ο Σεργκέι Γκαϊντάι.

Το Λισιτσάνσκ παραμένει η τελευταία μεγάλη πόλη στην περιοχή του Λουγκάνσκ, την οποία δεν έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τα ρωσικά στρατεύματα. Σήμερα από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι.

Τα ουκρανικά ΜΜΕ στα τέλη Μαΐου είχαν γράψει ότι σε ομαδικό τάφο στην περιοχή του πρώην ανθρακωρυχείου «Μασκόφσκαγια» βρίσκονται θαμμένα περίπου 150 πτώματα. Από το δημοσίευμα των The New York Times δεν γίνεται σαφές αν ο ομαδικός τάφος είναι αυτός στην περιοχή του ανθρακωρυχείου ή αν είναι κάποιος νέος τάφος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας έχουν σκοτωθεί περίπου 4.500 χιλιάδες άμαχοι, εκ των οποίων 300 παιδιά.

Με πληροφορίες των The New York Times, Novaya gazeta.europe

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM