Single μητέρες συγκατοικούν και μεγαλώνουν παρέα τα παιδιά τους

Single μητέρες συγκατοικούν και μεγαλώνουν παρέα τα παιδιά τους Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram.
0

Δύο φίλες και single μαμάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτιαξαν μια κοινότητα αφού αποφάσισαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους από κοινού στο ίδιο σπίτι. 

Ο λόγος για τις φίλες Χόλι Χάρπερ και Χέριν Χόπερ οι οποίες έχουν περάσει πολλές αλλαγές στη ζωή τους τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των διαζυγίων τους. Όταν ξέσπασε η πανδημία, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν να ζουν σε διαφορετικά σπίτια και να παλεύουν με τις προκλήσεις μιας μονογονεϊκής οικογένειας.  

Η Χάρπερ είναι μαμά ενός 9χρονου κοριτσιού και η Χόπερ έχει δύο παιδιά, ηλικίας 13 και 9 ετών. Μετά από χρόνια αστείων για το μεγάλωμα των παιδιών τους σε μια κοινότητα, οι γυναίκες σκέφτηκαν ότι η από κοινού αγορά ενός σπιτιού θα βοηθούσε στη δημιουργία ενός συστήματος υποστήριξης για τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Έτσι, οι δύο φίλες πήραν την απόφαση να αγοράσουν μαζί ένα σπίτι στην περιοχή της Ουάσιγκτον.

Τον Αύγουστο του 2020, η Χάρπερ και ο Χόπερ τελικά μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι. Λίγο αργότερα, μια άλλη ανύπαντρη μαμά, η Λεάντρα Νικόλα  επικοινώνησε με τις γυναίκες, που είχαν βάλει σε νοίκι έναν όροφο του σπιτιού, για να μετακομίσει εκεί μαζί με τα δύο της παιδιά ηλικίας εννέα και 12 ετών. Έπειτα, και η φίλη της Χάρπερ, Τζεν Τζέικομπς, εντάχθηκε και αυτή στην κοινότητα.

Οι γυναίκες αποκαλούν το σπίτι τους ως «Siren House» (=το σπίτι των Σειρήνων), παίρνοντας το όνομά του από το πλάσμα της ελληνικής μυθολογίας που είναι μισό πτηνό και μισό γυναίκα και παρέσυρε τους ναυτικούς με μαγευτικά τραγούδια έχοντας ως σκοπό να τους σκοτώσει.  

Όπως αναφέρουν το Siren House αποτελεί σύμβολο γυναικείας χειραφέτησης και στο πλαίσιο αυτό ελπίζουν αυτή την ιδέα να την ακολουθήσουν και άλλες μαμάδες. 

«Είμαστε σαν αδερφές και όλα τα παιδιά είναι σαν ανίψια μας», είπε η Χάρπερ σε συνέντευξή της προσθέτοντάς ότι «δεν εξαρτόμαστε με ανθυγιεινό τρόπο αλλά είμαστε αλληλεξαρτώμενες».

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM