Ουκρανία - Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων Κιέβου - Μόσχας: Συνεχίζονται μετά από τη διακοπή

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας: Άγνωστα τα αποτελέσματα των συνομιλιών Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στα σύνορα της Λευκορωσίας, εν μέσω της πέμπτης ημέρας της ρωσικής εισβολής στο ουκρανικό έδαφος.

Νωρίτερα σήμερα, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών,  σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση. Σε λίγα λεπτά, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντολιάκ, θα ξεκινήσει το τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, γίνονται στο σημείο «Aleksandrovka - Vilcha» της πόλης Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου ζήτησε σήμερα την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς, μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα ουκρανικά μετέδωσαν πως η απαίτηση αυτή έγινε από μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ρωσία στα σύνορα με τη Λευκορωσία για κατάπαυση του πυρός.

Αργότερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διευκρίνισαν ότι τα αναφερόμενα σχόλια ήταν προσωπική δήλωση του προεδρικού συμβούλου Ολεξέι Αρεστόβιτς, ο οποίος δεν είναι μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM