Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν καλούν τις γυναίκες στο δημόσιο να καλύπτουν το κεφάλι ακόμη και με κουβέρτα

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν καλούν τις γυναίκες στο δημόσιο να καλύπτουν το κεφάλι ακόμη και με κουβέρτα Facebook Twitter
EPA/STRINGER
0

Οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι στο Αφγανιστάν να καλύπτουν το κεφάλι τους, ακόμη και με κουβέρτα αν είναι απαραίτητο, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, προειδοποίησε το υπουργείο Προώθησης των Ηθών.

Στις περισσότερες γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα είχε απαγορευθεί να επιστρέψουν στην εργασία τους αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο, αν και οι ισλαμιστές αναφέρουν ότι θα τους επιτραπεί μόλις πληρούνται κάποιοι όροι, όπως ο αυστηρός διαχωρισμός των φύλων στον χώρο εργασίας.

Το υπουργείο προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να εμφανίζονται στον χώρο εργασίας τους αν δεν έχουν καλυμμένο σωστά το κεφάλι τους και πρόσθεσε ότι αν δεν τηρούν αυτό τον κανόνα, θα απολύονται.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πόσο μέρος του κεφαλιού των γυναικών θα πρέπει να καλύπτεται, σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών ήδη φορούσε μαντίλα και όχι χαλαρά προτού καν καταλάβουν την εξουσία οι Ταλιμπάν.

«Μπορούν να φορούν το χιτζάμπ με τον τρόπο που επιθυμούν», επεσήμανε ο Μοχάμαντ Σαντίκ Ακίφ Μουχατζίρ εκπρόσωπος του υπουργείου.

Όταν ρωτήθηκε αν οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν μπούρκα, απάντησε ότι μπορούν να φορούν το κάλυμμα της επιλογής τους.

Μπορούν «να φορούν οποιουδήποτε τύπου χιτζάμπ, εξαρτάται από αυτές, όμως θα πρέπει να καλύπτονται με σωστό τρόπο (…) ακόμη κι αν χρειαστεί να φορέσουν μια κουβέρτα», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM