Έφηβη έπεσε θύμα παγίδας στο Instagram- «Εμφανίστηκε» να στέλνει απειλές, μπήκε φυλακή για 11 ημέρες

Έφηβη έπεσε θύμα παγίδας στο Instagram- «Εμφανίστηκε» να στέλνει απειλές, μπήκε φυλακή για 11 ημέρες Facebook Twitter
0

Η Νία Γουίμς δεχόταν επί μήνες bullying στο σχολείο της στη Νότια Φλόριντα, όταν αποφάσισε να το συζητήσει με συμμαθήτριά της στο Instagram. Αυτό που ακολούθησε σημάδεψε τη 13χρονη, αναφέρει αγωγή που κατέθεσε η οικογένειά της.

Το άλλο κορίτσι δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Instagram με το όνομα της Γουίμς και χρησιμοποίησε το προφίλ για να στείλει στον εαυτό της και σε άλλα παιδιά μηνύματα που υποτίθεται ότι ήταν από τη 13χρονη.

Τα μηνύματα αυτά περιελάμβαναν απειλές εναντίον του σχολείου, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη της Γουίμς και την κράτησή της επί 11 ημέρες, τον Νοέμβριο. Αργότερα, η αστυνομία κατέληξε ότι το άλλο κορίτσι είχε παγιδεύσει τη 13χρονη. 

H Γουίμς, που αφέθηκε ελεύθερη στις 29 Νοεμβρίου, λέει ότι πλέον προσπαθεί να αφήσει πίσω της την παραμονή στο κέντρο κράτησης ανηλίκων. Εκεί μέσα, κάποια στιγμή ένα μεγαλύτερο κορίτσι απείλησε να μαχαιρώσει τη 13χρονη, για μια σοκολάτα, δήλωσε ο δικηγόρος της, Μάρουαν Πόρτερ. 

«Πραγματικά δεν θέλω να μιλήσω σε κανέναν για την κατάσταση. Με ρωτάνε αν είμαι εγώ αυτή στις ειδήσεις και απλά πρέπει να πω ψέματα και λέω όχι», δήλωσε η 13χρονη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η οικογένεια. 

Στην αγωγή η οικογένεια κατηγορεί το σχολείο και τη Meta ότι έβλαψαν σοβαρά τη Γουίμς επιτρέποντας την άδικη σύλληψή της. Επίσης σημειώνεται ότι η μητέρα του κοριτσιού σχεδιάζει να συμπεριλάβει την τοπική αστυνομία στους εναγόμενους. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Νία Γουίμς ήταν μαθήτρια του συγκεκριμένου σχολείου εδώ και αρκετά χρόνια και πρόσφατα άρχισε να δέχεται λεκτικό και σωματικό εκφοβισμό από συμμαθήτριές της, σύμφωνα με την αγωγή. 


Η μητέρα της, η Λέζλι- Αν Ντέιβις, δήλωσε ότι είχε ζητήσει από το σχολείο να κανονίσει συνάντηση με αυτά τα κορίτσια και τους γονείς τους, αλλά συναντήθηκε μόνο μία φορά με έναν εκπαιδευτικό. Το bullying συνεχίστηκε, οπότε η μητέρα πήρε την κόρη της από το σχολείο.
 
 
Στις 18 Νοεμβρίου σύμφωνα με την αγωγή η M.S.- συμμαθήτρια της Γουίμς- υποδύθηκε την 13χρονη και έστειλε μηνύματα στα οποία μεταξύ άλλων απειλούσε να σκοτώσει ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας και έναν εκπαιδευτικό του σχολείου. 

Η εκπαιδευτικός ανακάλυψε τα μηνύματα και ενημέρωσε το σχολείο και την αστυνομία. Η M.S. υποστήριξε ότι η Γουίμς είχε στείλει τα μηνύματα και η αστυνομία πήγε στο σπίτι της τελευταίας. Η 13χρονη παραδέχθηκε ότι αντάλλασσε μηνύματα με το άλλο κορίτσι, αλλά αρνήθηκε ότι έστειλε απειλές. Παρόλα αυτά, τη συνέλαβαν με την κατηγορία της απειλής για πρόκληση σωματικής βλάβης ή διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας. 

Ακολούθησε ψυχιατρική αξιολόγηση, που καθόρισε ότι η Γουίμς δεν αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό της ή τους άλλους και πως δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει υπο κράτηση, σύμφωνα με την αγωγή. Έτσι, αφέθηκε ελεύθερη στις 29 Νοεμβρίου, με καταβολή εγγύησης. Όμως, η περιπέτειά της δεν είχε τελειώσει, καθώς όταν επέστρεψε στο σπίτι της ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό. 

Οι αρχές και η μητέρα της Γουίμς έχουν δώσει διαφορετικές εκδοχές για την υπόθεση. Η αστυνομία σε ανακοίνωση ανάφερε ότι την ημέρα της σύλληψης η Ντέιβις είπε στην κόρη της να σταματήσει να απαντά τις ερωτήσεις των αστυνομικών και ότι η μητέρα άρχισε να συνεργάζεται μαζί τους μόνο στις 21 Δεκεμβρίου, όταν παρείχε πληροφορίες που τους οδήγησε σε κλήτευση για τη διεύθυνση IP που σχετιζόταν με τα απειλητικά μηνύματα. 


Η μητέρα και ο δικηγόρος της δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν σε τι αναφέρεται η αστυνομάι σχετικά με την 21η Δεκεμβρίου. Είπαν ότι την ημέρα της σύλληψης η μητέρα έδωσε στους αστυνομικούς το iPad μέσω του οποίου είχε πρόσβαση στο Instagram η κόρη της. «Η Νία και η μητέρα της κάλεσαν μέσα στο σπίτι τους αστυνομικούς. Τους έδωσαν το tablet που φέρεται να χρησιμοποιούσε. Δεν ξέρω τι περισσότερο περίμεναν», δήλωσε ο δικηγόρος. 

Στα τέλη δεκεμβρίου το Instagram έδωσε στην αστυνομία τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιήθηκε για να σταλούν τα απειλητικά μηνύματα. Στις 18 Ιανουαρίου αποκαλύφθηκε ότι η διεύθυνση IP που σχετίζεται με τους γονείς της M.S. είχε χρησιμοποιηθεί για τις απειλές. Έπειτα από περαιτέρω έρευνα, η αστυνομία απέσυρε τις κατηγορίες σε βάρος της Γουίμς και κατηγόρησε τη 12χρονη συμμαθήτριά της για διατύπωση γραπτών απειλών για δολοφονία ή πρόκληση σωματικής βλάβης μεταξύ άλλων. 

Η μητέρα υποστηρίζει ότι η απαλλαγή της Γουίμς δεν έπρεπε να πάρει τόσο χρόνο. Στην αγωγή κατηγορεί την αστυνομία ότι απέτυχε να διερευνήσει γρήγορα τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιήθηκε για τις απειλές και ότι το Instagram αρνήθηκε να συνεργαστεί ταχέως με τους ερευνητές. Στη συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος της οικογένειας διερωτήθηκε αν ένα πλούσιο λευκό παιδί θα είχε αντιμετωπιστεί όπως η Γουίμς, που είναι μαύρη. Κανένα παιδί, τόνισε, δεν θα έπρεπε να συλλαμβάνεται χωρίς προσεκτική έρευνα για τα στοιχεία. 

Με πληροφορίες από Washington Post 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ισραήλ: Πλοία του στολίσκου για τη Γάζα αναχαιτίστηκαν – Η Γκρέτα Τούνμπεργκ «ασφαλής και υγιής»

Διεθνή /  Ισραήλ: Πλοία του στολίσκου για τη Γάζα αναχαιτίστηκαν – Η Γκρέτα Τούνμπεργκ «ασφαλής και υγιής»

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται η Γκρέτα Τούνμπεργκ, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται μεταξύ των επιβαινόντων στο αναχαιτισμένο πλοίο Alma
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη Fed - Το θέμα της απόλυσής της θα εξεταστεί τον Ιανουάριο

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη Fed - Το θέμα της απόλυσής της θα εξεταστεί τον Ιανουάριο

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να παύσει άμεσα την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της Fed, κατηγορώντας την ότι είχε καταθέσει παραπλανητικά στοιχεία σε τράπεζες όταν ζήτησε στεγαστικό δάνειο
LIFO NEWSROOM
«Μικρή Ντόχα»: Οι Αλ-Θάνι κατέχουν πια περισσότερα ακίνητα στο Λονδίνο από τον βασιλιά Κάρολο

Διεθνή / «Μικρή Ντόχα»: Οι Αλ-Θάνι κατέχουν πια περισσότερα ακίνητα στο Λονδίνο από τον βασιλιά Κάρολο

Η οικογένεια Αλ-Θάνι έχει συγκεντρώσει τεράστια αυτοκρατορία ακινήτων στο Λονδίνο ξεπερνώντας σε ιδιοκτησία το ατομικό απόθεμα του βασιλιά - Τελευταίες νομικές εξελίξεις και δημόσια συζήτηση φέρνουν το ζήτημα στο προσκήνιο
LIFO NEWSROOM
«Παρενόχληση από το ισραηλινό ναυτικό» καταγγέλλει ο στολίσκος για τη Γάζα

Διεθνή / Γάζα: «Παρενόχληση από το ισραηλινό ναυτικό» καταγγέλλει ο στολίσκος Global Sumud Flotilla

Το ναυτικό του Ισραήλ προετοιμάζεται να αναχαιτίσει περισσότερα από 50 σκάφη της αποστολής, σύμφωνα με το ισραηλινό δημόσιο δίκτυο Kan Στα σενάρια περιλαμβάνονται η ρυμούλκηση στο λιμάνι Άσντοντ ή η βύθιση ορισμένων σκαφών στη θάλασσα.
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Με προεδρικό διάταγμα εγγυάται την ασφάλεια του Κατάρ μετά τις ισραηλινές επιδρομές

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Με προεδρικό διάταγμα εγγυάται την ασφάλεια του Κατάρ μετά τις ισραηλινές επιδρομές

Το διάταγμα ορίζει ότι η Ουάσινγκτον θα θεωρεί κάθε ένοπλη επίθεση κατά του εδάφους, της κυριαρχίας ή των κρίσιμων υποδομών του Κατάρ ως απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας των ίδιων των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων για τις αμβλώσεις: «Δεν είναι υπέρ της ζωής όποιος στηρίζει θανατική ποινή»

Διεθνή / Πάπας Λέων για τις αμβλώσεις: «Δεν είναι υπέρ της ζωής όποιος στηρίζει τη θανατική ποινή»

«Κάποιος που δηλώνει ότι είναι κατά των αμβλώσεων αλλά αποδέχεται την απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών στις ΗΠΑ, δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί υπέρ της ζωής», πρόσθεσε
LIFO NEWSROOM
Κλιματική κρίση στην Αρκτική: Στρατιώτες εκπαιδεύονται πλέον σε βάλτους, λάσπες και έντομα

Διεθνή / Κλιματική κρίση στην Αρκτική: Στρατιώτες εκπαιδεύονται πλέον σε βάλτους, λάσπες και έντομα

Η Αρκτική αποδεικνύεται απρόβλεπτο πεδίο μάχης. Στρατιώτες του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται στη Σουηδία όχι μόνο για το ψύχος, αλλά και για τη λάσπη, τα κουνούπια και τις πλημμύρες που κάνουν τον ζεστό καιρό ακόμη πιο επικίνδυνο
LIFO NEWSROOM
Τραμπ κοντά σε συμφωνία 500 εκατ. δολαρίων με το Χάρβαρντ για σχολές επαγγελματικής κατάρτισης

Διεθνή / Τραμπ κοντά σε συμφωνία 500 εκατ. δολαρίων με το Χάρβαρντ για σχολές επαγγελματικής κατάρτισης

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι είναι κοντά σε συμφωνία 500 εκατ. δολαρίων με το Χάρβαρντ για την υποστήριξη σχολών επαγγελματικής κατάρτισης και την εκπαίδευση σε τεχνητή νοημοσύνη, ενώ η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση συνεχίζεται για ομοσπονδιακά κονδύλια και διεθνείς φοιτητές
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στις Φιλιππίνες: Χιλιάδες άστεγοι, δεκάδες νεκροί και φόβοι για νέες καταρρεύσεις

Διεθνή / Σεισμός στις Φιλιππίνες: Χιλιάδες άστεγοι, δεκάδες νεκροί και φόβοι για νέες καταρρεύσεις

Ένας ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ συγκλόνισε το νησί Σεμπού στις Φιλιππίνες, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 69 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες - Καταρρεύσεις κτιρίων, χάος στα νοσοκομεία και χιλιάδες άστεγοι επιτείνουν την τραγωδία, λίγες μόνο μέρες μετά από δύο τυφώνες που σάρωσαν τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Boeing προγραμματίζει νέο αεροσκάφος για να αντικαταστήσει το 737 MAX

Διεθνή / Η Boeing προγραμματίζει νέο αεροσκάφος για να αντικαταστήσει το 737 MAX

Η Boeing σχεδιάζει νέο αεροσκάφος για να αντικαταστήσει το 737 MAX, με κινητήρα Rolls-Royce και βελτιωμένη απόδοση καυσίμου - Η εταιρεία αντιμετωπίζει προκλήσεις από την Airbus και επικεντρώνεται στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών και των κανονιστικών αρχών
LIFO NEWSROOM