Ισπανία: Χάρη σε μία λάθος ψήφο στη Βουλή πέρασε η εργασιακή μεταρρύθμιση

Ισπανία: Χάρη σε μία λάθος ψήφο στη Βουλή πέρασε η εργασιακή μεταρρύθμιση Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η ισπανική κυβέρνηση πέτυχε έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της, με μία κατά λάθος ψήφο, χάρη στην οποία εγκρίθηκε τη εργασιακή μεταρρύθμιση, που ήταν προϋπόθεση για να λάβει η χώρα 800 δισ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ. 

Τα μέτρα αποσκοπούν στη μείωση του ποσοστού του εργατικού δυναμικού με προσωρινές συμβάσεις, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 25%, μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ. 

Παρότι η εργασιακή μεταρρύθμιση συμφωνήθηκε με επιχειρηματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις τον Δεκέμβριο, έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για την ψηφοφορία που έγινε την Πέμπτη. 

Αντί για αυτό, τα κόμματα που έχουν στηρίξει τον Πέδρο Σάντσεθ τα τελευταία δύο χρόνια διχάστηκαν, κάτι που έκανε την κυβέρνηση να απευθύνει έκκληση προς τους κεντρώους για στήριξη. 

Τελικά, η μεταρρύθμιση εγκρίθηκε με ψήφους 175-174, εν μέσω σκηνών σύγχυσης, καθώς αρχικά η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι απορρίφθηκε. Τελικά, υπερψηφίστηκε επειδή βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, της αντιπολίτευσης, στήριξε κατά λάθος τη μεταρρύθμιση και δεν του επετράπη να αλλάξει την ψήφο του. 

Το Λαϊκό Κόμμα κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής για νόθευση της ψηφοφορίας και απέδωσε το λάθος στο ηλεκτρονικό σύστημα του κοινοβουλίου. Ακόμη, προανήγγειλε ότι θα κάνει «όλες τις απαραίτητες καταγγελίες, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη». 

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό νομοσχέδιο», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίας, πριν από την ψηφοφορία και συμπλήρωσε ότι η μεταρρύθμιση θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα ανεργίας της Ισπανίας. Τον Νοέμβριο, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 14,1%, ενώ ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 7,2%.  

Με πληροφορίες από FT, DW
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM