Μπάιντεν σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα «απαντήσουν αποφασιστικά» εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

Μπάιντεν σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα «απαντήσουν αποφασιστικά» εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία Facebook Twitter
EPA
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της θα «απαντήσουν αποφασιστικά» εάν η Ρωσία κινηθεί για να εισβάλει στον φιλοδυτικό γείτονά της, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι επισήμανε ότι ο Τζο Μπάιντεν κατά την τηλεφωνική του ομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την υποστήριξή του στις διπλωματικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων συνομιλιών μεταξύ υψηλού επιπέδου Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων που θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι τους θα απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ψάκι.

Ο Μπάιντεν «επιβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η επίδειξη υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για σοβαρές συνέπειες εάν η Μόσχα εισβάλει στην πρώην σοβιετική χώρα.

Η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της κατηγορούν τη Ρωσία ότι απειλεί την Ουκρανία με νέα εισβολή.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα της χώρας, όπου ο Πούτιν κατέλαβε την περιοχή της Κριμαίας το 2014 και κατηγορείται ότι υποκίνησε έναν φιλορωσικό αυτονομιστικό πόλεμο, που ξέσπασε την ίδια χρονιά στα ανατολικά.

Η Μόσχα περιγράφει την παρουσία των στρατευμάτων ως προστασία έναντι της επέκτασης του ΝΑΤΟ, αν και η Ουκρανία δεν έχει προταθεί για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM