Ρωσία: Πρόστιμο 87 εκατ. ευρώ στην Google επειδή δεν διαγράφει «παράνομο περιεχόμενο»

Ρωσία: Πρόστιμο 87 εκατ. ευρώ στην Google επειδή δεν διαγράφει «παράνομο περιεχόμενο» Facebook Twitter
0

Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει πρόστιμο 7,2 δισεκ. ρουβλίων (87 εκατ. ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία) στην Google για την επανειλημμένη, όπως αναφέρει, αποτυχία της να διαγράψει περιεχόμενο που η Ρωσία θεωρεί παράνομο.

Πρόκειται για το πρώτο πρόστιμο αυτού του είδους που επιβάλλεται στη Ρωσία και υπολογίζεται με βάση τα έσοδα του κολοσσού.

Η Μόσχα έχει αυξήσει, φέτος, την πίεση στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, σε μια εκστρατεία που επικριτές εξισώνουν με απόπειρα των ρωσικών αρχών να ασκήσουν σκληρότερο έλεγχο στο Διαδίκτυο, κάτι που προειδοποιούν πως απειλεί την ατομική ελευθερία και την ελευθερία των εταιρειών.

Η Google ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως θα μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου πριν αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις της.

Η Ρωσία έχει επιβάλει μικρά πρόστιμα σε ξένες εταιρείες τεχνολογίας σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, όμως είναι η πρώτη φορά που το πρόστιμο ορίστηκε ως ποσοστό του ετήσιου τζίρου μιας εταιρείας, αυξάνοντας σημαντικά το ποσό.

Δεν διευκρινίστηκε το ποσοστό, αν και οι υπολογισμοί του Reuters δείχνουν πως ισούται με λίγο περισσότερο από 8%.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM