Πενέλοπε Κρουζ: «Επικίνδυνα τα sociαl media - Απαγορεύω στα παιδιά μου να τα χρησιμοποιούν μέχρι τα 16 τους»

Πενέλοπε Κρουζ: «Επικίνδυνα τα sociαl media - Απαγορεύω στα παιδιά μου να τα χρησιμοποιούν μέχρι τα 16 τους» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Μακριά από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν κρατήσει μέχρι στιγμής τα δύο τους ανήλικα παιδιά, ηλικίας 8 και 10 ετών, η Πενέλοπε Κρουζ και ο σύζυγός της, Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Το διάσημο ζευγάρι, όπως δηλώνει η Πενέλοπε Κρουζ, πιστεύει πως τα παιδιά που σερφάρουν στα Διαδίκτυο εκτίθενται σε κίνδυνο, ενώ υποστηρίζει πως επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται.

«Η τεχνολογία επηρεάζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Νιώθω πολύ άσχημα γι' αυτούς που είναι έφηβοι τώρα. Είναι σχεδόν σαν να γίνεται ένα πείραμα στα νέα παιδιά. Ας, ας δούμε τι θα συμβεί αν εκθέσουμε ένα 12χρονο παιδί σε τόση τεχνολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πενέλοπε Κρουζ σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην αμερικανική εκπομπή «CBS Sunday Morning».

«Στα social media οι νέοι δεν προστατεύονται. Ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσεται ακόμη και το Διαδίκτυο επηρεάζει τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Τα δικά μας παιδικά χρόνια, χωρίς όλη αυτή την τεχνολογία στη ζωή μας, ήταν εντελώς διαφορετικά», είπε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως και η ίδια είναι ιδιαίτερα προσεχτική στον τρόπο που διαχειρίζεται τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ισπανίδα ηθοποιός έκανε γνωστό πως δεν θα επιτρέψει ούτε στο γιο της ούτε στην κόρη της να δημιουργήσουν δικό τους λογαριασμό στα social media πριν κλείσουν τα 16 έτη.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM