«Η κόλαση των γκρούπι»: Οι Led Zeppelin βίασαν με ψάρια μια έφηβη, υποστηρίζει νέο βιβλίο

«Η κόλαση των γκρούπι»: Οι Led Zeppelin βίασαν με ψάρια μια έφηβη, αποκαλύπτει νέο βιβλίο Facebook Twitter
Οι John Bonham, Robert Plant και Jimmy Page των Led Zeppelin, με την τραγουδίστρια Sandy Denny, μετά από απονομή βραβείων τον Σεπτέμβριο του 1970. AP Photo
0

Οι Led Zeppelin φαίνεται πως έζησαν με το παραπάνω κάμποσες σεξουαλικές περιπέτειες στις περιοδείες, αλλά τα πράγματα έγιναν περίεργα ακόμη και για αυτούς με μια νεαρή θαυμάστρια και κάτι ψάρια το 1969. 

Το περιστατικό -που περιγράφεται λεπτομερώς στο νέο βιβλίο του Bob Spitz «Led Zeppelin: The Biography», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα- συνέβη στο τέλος μιας περιοδείας με τους Vanilla Fudge στο Σιάτλ. Οι μάνατζερ και των δυο συγκροτημάτων -Richard Cole για τους Zeppelin και Bruce Wayne για τους Vanilla Fudge- είχαν πιάσει μερικά λυθρίνια ενώ ψάρευαν από ένα παραθαλάσσιο δωμάτιο στο Edgewater Inn. Έφεραν την ψαριά στο δωμάτιο του John Paul Jones, όπου ο μπασίστας των Led Zeppelin κάπνιζε μαριχουάνα με τον ντράμερ των Vanilla Fudge, Carmine Appice και μια 17χρονη γκρούπι με το όνομα Jackie.

Όταν η Jackie ζαλίστηκε αρκετά, οι Cole και Wayne της είπαν να βγάλει τα ρούχα της. «Μόλις έμεινε γυμνή, άρχισαν να τη χτυπούν με το ψάρι που της άφησε μικρά σημάδια από τα δόντια στην πλάτη», λέει ο Appice στο βιβλίο. «Τα πράγματα έγιναν πολύ άσχημα, αρκετά έντονα, οπότε βγήκαμε έξω, όπου ο Bonzo [ντράμερ των Led Zep John Bonham] και η σύζυγός του, Pat, ήρθαν μαζί μας και παρακολουθούσαμε από την πόρτα».

Σε λιγάκι ήρθαν κι άλλοι. «Βασικά μας προσκάλεσαν να φέρουμε τις γυναίκες μας να ρίξουν μια ματιά», θυμάται ο frontman των Zeppelin, Robert Plant, «αλλά μετά από λίγο φύγαμε γιατί ήταν λίγο δυσάρεστα».

Ωστόσο αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εξευτελιστικά όταν άλειψαν βούτυρο στο αιδοίο της και την βίασαν με το κεφάλι του ψαριού. Σύμφωνα με το βιβλίο, οι Cole και Wayne έφεραν τον κουβά με τα νεκρά ψάρια στο δωμάτιο του Appice, όπου η Τζάκι καθόταν γυμνή στο κρεβάτι ενώ οι υπόλοιποι έτρωγαν. «Άρπαξαν το βούτυρο από το καρότσι [σ.σ. της υπηρεσίας δωματίου]», θυμάται ο Appice, «και το έτριβαν γύρω από το αιδοίο της. Μετά άρχισαν να σπρώχνουν τα ψάρια μέσα της όσο πιο πολύ μπορούσαν». Και όταν τελείωσαν με όλα αυτά, ούρησαν και αφόδευσαν πάνω στην Τζάκι.

Οι Led Zeppelin θα συνέχιζαν αυτή την παραβατική σεξουαλική συμπεριφορά στο Continental Hyatt House του Sunset Strip του Λος Άντζελες στη δεκαετία του '70. Εκεί ήταν που ο τότε 29χρονος Jimmy Page αποπλάνησε μια νεαρή θαυμάστρια ονόματι Lori Mattix, σε ηλικία μόλις 14 ετών, το 1973.

«Με παρέσυρε και με έκανε να τον ερωτευτώ παράφορα», λέει η Mattix στο βιβλίο, το οποίο περιγράφει επίσης τη ληστεία του συγκροτήματος το 1973 στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία άρπαξαν 200.000 δολάρια από ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου.

«Ήταν για μένα ένας θεός της ροκ. Ξέρω ότι με ερωτεύτηκε λόγω της αθωότητάς μου… Δεν ήταν μυστικό ότι του άρεσαν τα νεαρά κορίτσια».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM