Έτρεξε 95 μαραθώνιους σε 95 ημέρες και πέτυχε ρεκόρ Γκίνες- Όλα ξεκίνησαν με το lockdown

Έτρεξε 95 μαραθώνιους σε 95 ημέρες και πέτυχε ρεκόρ Γκίνες- Όλα ξεκίνησαν με το lockdown Facebook Twitter
0

Η σκέψη και μόνο των 42.195 μέτρων μπορεί να εξαντλήσει τους περισσότερους ανθρώπους. Όμως, μια 28χρονη δρομέας κατάφερε να τρέξει 95 μαραθώνιους σε 95 ημέρες και εξασφάλισε μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. 

Για την Αλίσα Κλαρκ, όλα ξεκίνησαν με το lockdown, αλλά όσο έτρεχε, τόσο οι στόχοι της μεγάλωναν. Τελικά, σταμάτησε μόνο όταν αρρώστησε και αφού είχε συμπληρώσει 95 μαραθώνιους σε διάδρομο γυμναστικής, από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Ιουλίου 2020. 

Η Αμερικανίδα, που είναι δρομέας υπερμαραθωνίων, βρισκόταν στη Νάπολη με τον σύζυγό της- που είναι στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ- όταν ξέσπασε η πανδημία. 

Με δεδομένο πως οι αγώνες ακυρώνονταν, εξαιτίας του κορωνοϊού, αποφάσισε να θέσει μια πρόκληση στον εαυτό της: να τρέχει έναν μαραθώνιο στον διάδρομο κάθε ημέρα, μέχρι να αρθεί το lockdown. Το αρχικό πλάνο της ήταν να κάνει 14 τέτοιες «κούρσες». Όταν όμως παρατάθηκε το lockdown, αποφάσισε να συνεχίσει μέχρι να αρθούν τα μέτρα περιορισμού. 

Την 25η ημέρα συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να απειλήσει το ρεκόρ, που είχε πετύχει η Βρετανίδα Άλις Μπερτς το 2015, που έτρεχε έναν μαραθώνιο επί 60 συνεχείς ημέρες. 

Τελικά, αυτή η πρόκληση τη βοήθησε τόσο στην καθημερινότητά της, εν μέσω πανδημίας, που η Κλαρκ αποφάσισε να δοκιμάσει να κάνει μαραθώνιους για 100 συνεχείς ημέρες. Τελικά, την 96η ημέρα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την «κούρσα» της, καθώς ένιωσε έναν πόνο στο στήθος. Αργότερα, η ίδια και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Για να φτάσει στο ρεκόρ, η Κλαρκ ακολούθησε αυστηρό πρόγραμμα. Ξεκινούσε να τρέχει κάθε ημέρα στις 07:30 το πρωί, ή στις 06:00 όταν επέστρεψε στη Φλόριντα. «Το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Αν δεν το αγαπάς, θα γίνει αγγαρεία. Θα έλεγα ότι απόλαυσα αληθινά το 95% του χρόνου που πέρασα τρέχοντας μαραθώνιους», δήλωσε. 

Όσο ήταν στον διάδρομο, άκουγε audiobooks και podcasts και όταν πιεζόταν για να καλύψει την απόσταση έβλεπε «χαζές σειρές και ταινίες», για να διασκεδάζει. 

Η πιο δύσκολη ημέρα ήταν αναμφίβολα εκείνη που με τον σύζυγό της επέστρεψαν στις ΗΠΑ, με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος. Η Κλαρκ έτρεξε έναν μαραθώνιο εκείνο το πρωί, προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος στην Ιταλία, αλλά υπήρξε καθυστέρηση και έφτασαν σε βάση στη Γερμανία στις 21:30.

Η πτήση τους για τις ΗΠΑ προγραμματίστηκε στις 09:00 το επόμενο πρωί, οπότε προκειμένου να μην πάει τίποτα στραβά ξύπνησε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και έτρεξε τον μαραθώνιο που είχε στο πρόγραμμα. Τελείωσε περίπου στις 05:20, έκανε ένα ντους αμέσως, έφαγε και κοιμήθηκε για λίγες ώρες, προτού «πετάξει» για τις ΗΠΑ. 

Από τις «κούρσες» που έκανε, πιστεύει ότι η πιο γρήγορη ήταν περίπου 4 ώρες και η πιο αργή 4:45 ώρες. Παρά τη χαρά της για την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ, λέει ότι δεν θα προσπαθήσει να καταρρίψει κάποιο άλλο, εξαιτίας της βαρετής διαδικασίας που απαίτησε η αναγνώριση αυτού που σημείωσε. Της πήρε περίπου ένα χρόνο από τη στιγμή που άρχισε να συγκεντρώνει μαρτυρίες, βίντεο και δεδομένα, για την υποβολή της αίτησης. 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Αθλητισμός / Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της EuroLeague για την περυσινή πορεία του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube
LIFO NEWSROOM
Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM
Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Αθλητισμός / Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Η ιστορική αποστολή του 1954 στο Κ2 – το οποίο δεσπόζει στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας – υπήρξε εμβληματική για την Ιταλία της μεταπολεμικής εποχής
LIFO NEWSROOM