Βιετνάμ: 7 χρόνια ποινή φυλάκισης σε χρήστη του Facebook για «αντικρατικές αναρτήσεις»

Βιετνάμ: 7 χρόνια ποινή φυλάκισης σε χρήστη του Facebook για «αντικρατικές αναρτήσεις» Facebook Twitter
0

Δικαστήριο στο Βιετνάμ καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση έναν αγρότη καθώς τον έκρινε ένοχο για διάδοση «αντικρατικής προπαγάνδας» στο Facebook.

Ο Nguyen Tri Gioan, 42 ετών, καταδικάστηκε για «κατασκευή, αποθήκευση, διάδοση πληροφοριών, υλικών, αντικειμένων με σκοπό την εναντίωση στο κράτος» σε μία δίκη που κράτησε μόλις μία ημέρα στην κεντρική επαρχία Khanh Hoa, όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ.

Παρά τις σαρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις και το αυξανόμενο άνοιγμα στην κοινωνική αλλαγή, το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα του Βιετνάμ επιμένει στην αυστηρή λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης και ανέχεται ελάχιστη κριτική.

Ο Nguyen Tri Gioan κατηγορήθηκε ότι δημοσίευσε ποιήματα και εικόνες στους λογαριασμούς του στο Facebook για να «διαστρεβλώσει, να συκοφαντήσει και να δυσφημήσει την ηγεσία του (κομμουνιστικού κόμματος του Βιετνάμ), το κράτος και τον ηγέτη Χο Τσι Μινχ», ανέφερε το δημοσίευμα σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το Facebook.

Σύμφωνα με την δικαστική έκθεση, ο 42χρονος ομολόγησε την ενοχή του στη δίκη. Μόλις ολοκληρωθεί η έκτιση της ποινής, θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό για τρία χρόνια, ανέφερε η ίδια πηγή.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM