Υεμένη: Ετοιμόγεννη ρεπόρτερ σκοτώθηκε από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος ενώ πήγαινε να γεννήσει

Υεμένη: 27χρονη ετοιμόγεννη ρεπόρτερ σκοτώθηκε από έκρηξη στο παγιδευμένο αυτοκίνητο του συζύγου της Facebook Twitter
0

Ετοιμόγεννη 27χρονη δημοσιογράφος σκοτώθηκε καθ’ οδόν προς νοσοκομείο του Άντεν, όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος στο αυτοκίνητο του συζύγου της, που οδηγούσε.

Σύμφωνα με αξιωματικούς των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας ο σύζυγός της, επίσης δημοσιογράφος, τραυματίστηκε. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του Μαχμούντ αλ Άτμι· πυροδοτήθηκε καθώς το ζευγάρι πήγαινε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου η νέα επρόκειτο να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, εξήγησε αξιωματικός των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας.

«Η βόμβα εξερράγη καθώς ο δημοσιογράφος Μαχμούντ αλ Άτμι μετέφερε τη σύζυγό του Ράσα Αμπντάλα στο νοσοκομείο για να γεννήσει», είπε ο αξιωματικός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι δύο δημοσιογράφοι δούλευαν για διάφορα τοπικά και διεθνή αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης. Το ζευγάρι είχε ήδη αποκτήσει άλλο ένα παιδί, ηλικίας δύο ετών σήμερα.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην Άντεν, προσωρινή έδρα της μεταβατικής κυβέρνησης. Ο κ. Άτμι πάντως πιστεύει πως επρόκειτο για ενέργεια των σιιτών ανταρτών Χούθι, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης από το 2014. «Έψαχναν τη διεύθυνση κατοικίας μου», είπε. 

Στην Άντεν έχουν καταγραφεί αρκετές βομβιστικές ενέργειες που οι αρχές αποδίδουν στους Χούθι και άλλες για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Την 30ή Οκτωβρίου τουλάχιστον 12 πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες κοντά στο αεροδρόμιο της Άντεν.

Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη τα τελευταία επτά και πλέον χρόνια σε πολυαίμακτη ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους Χούθι, τους σιίτες αντάρτες που έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σανάα.

Μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Χούθι, η κυβέρνηση μετεγκατέστησε προσωρινά την έδρα της στην Άντεν. Οι Χούθι υποστηρίζονται πολιτικά από το Ιράν, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζεται από τον Μάρτιο του 2015 από στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, του σουνιτικού βασιλείου που γειτονεύει με την Υεμένη και είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Τεχεράνης στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM