Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων στη Βουλγαρία- 334 νεκροί σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων στη Βουλγαρία- 334 νεκροί σε 24 ώρες Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

«Μαύρο» ημερήσιο ρεκόρ θανάτων ανακοίνωσε η Βουλγαρία, την ώρα που η χώρα με το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμών στην ΕΕ είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό νέο κύμα κορωνοϊού. 

Σήμερα, Τρίτη, ανακοινώθηκαν 5.286 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 334 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες. Πρόκειται για τον χειρότερο ημερήσιο τραγικό απολογισμό στη Βουλγαρία από την αρχή της πανδημίας. 

Περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι νοσηλεύονται, ανάμεσά τους 734 στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τα 114.000, ενώ απο την αρχή της πανδημίας η Βουλγαρία μετρά 25.408 νεκρούς και 638.048 μολύνσεις. 

Τον προηγούμενο μήνα η Βουλγαρία αποφάσισε τη χρήση του υγειονομικού «διαβατηρίου» για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του ιού και να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Μόλις το 30% των κατοίκων της Βουλγαρίας είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έκαναν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου από τη στιγμή που υιοθετήθηκε το υγειονομικό «διαβατήριο», στις 21 Οκτωβρίου. Όμως, πολλοί Βούλγαροι παραμένουν διστακτικοί απέναντι στο εμβόλιο. 

Φαινόμενο που αποδίδεται στην παγιωμένη έλλειψη εμπιστοσύνης στους κρατικούς θεσμούς, την παραπληροφόρησης και τα αντικρουόμενα μηνύματα πολιτικών και ειδικών, ενόψει των τρίτων φετινών κοινοβουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 14 Νοεμβρίου. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM