AUKUS: Μπάιντεν, Τζόνσον και Μόρισον ανακοίνωσαν τριμερή συμφωνία για κοινή χρήση αμυντικής τεχνολογίας

AUKUS: Μπάιντεν, Τζόνσον και Μόρισον ανακοίνωσαν νέα συμφωνία για κοινή χρήση αμυντικής τεχνολογίας Facebook Twitter
AP
0

ΗΠ, Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλία ανακοίνωσαν από κοινού την συμφωνία AUKUS, για την κοινή χρήση αμυντικής τεχνολογίας των τριών χωρών.

Την συνέντευξη «άνοιξε» από την Αυστραλία ο Σκοτ Μόρισον ο οποίος ανακοίνωσε τη συμφωνία και μίλησε για την σπουδαιότητά της.

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για μοναδική συμφωνία στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας ενώ μίλησε και για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Ο Μπάιντεν αστειεύτηκε με το όνομα της συμφωνίας και επισήμανε την μακροχρόνια συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των τριών χωρών.

«Πρόκειται για μια περίοδο επένδυσης στη μεγαλύτερη πηγή δύναμης μας - τις συμμαχίες μας» είπε μεταξύ άλλων.

Έκανε λόγο για νέους τρόπους συνεργασίας και άνοιγμα της συμφωνία και σε νέα κράτη ενώ μίλησε για την Γαλλία ως συνεργάτη - κλειδί.

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για πυρηνική συνεργασία αλλά για συμβατικές μεθόδους, που χρησιμοποιούν την πυρηνική γνώση για την παγκόσμια ασφάλεια.

Η συνεργασία θα διευκολύνει τις τρεις χώρες να μοιραστούν πληροφορίες και τεχνογνωσία σε βασικούς τεχνολογικούς τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, ο κυβερνοχώρος, τα υποβρύχια συστήματα και οι δυνατότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας.

Η Αυστραλία πρόκειται να αποκτήσει τον πρώτο της στόλο από υποβρύχια με πυρηνική ενέργεια υψηλής αξίας ως μέρος του ιστορικού νέου αμυντικού συμφώνου για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας σε Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό.

Η φιλόδοξη συμμαχία AUKUS χαιρετίστηκε από τους ηγέτες ως η πιο σημαντική στρατηγική κίνηση της Αυστραλίας εδώ και δεκαετίες.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει από τους τρεις ηγέτες στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM