Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της μελέτης που έκανε η Moderna για την αποτελεσματικότητα του mRNA εμβολίου της κατά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και κυρίως της παραλλαγής Δέλτα, που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, το σκεύασμα της Moderna παράγει ικανοποιητικά αντισώματα και έναντι των μεταλλάξεων του ιού. Συγκεκριμένα η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν επηρεάζεται καθόλου από την μετάλλαξη Άλφα και Βήτα, ενώ παρατηρήθηκε μία ήπια μείωση έναντι των μεταλλάξεων Δέλτα, Γάμα, Κάπα και Ήττα.

Η έρευνα βασίζεται σε δείγματα που ελήφθησαν από 8 συμμετέχοντες, μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση και οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη κλινική φάση των δοκιμών του εμβολίου της Monderna.
 

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη μελέτη των νέων μεταλλάξεων, τη συγκέντρωση δεδομένων και την κοινή χρήση τους όταν είναι διαθέσιμα. Αυτά τα νέα στοιχεία ενθαρρύνουν και ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο της Moderna παραμένει αποτελεσματικό έναντι των πρόσφατα εντοπισμένων μεταλλάξεων» δήλωσε ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Stephane Bancel.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης του εμβολιασμού του πληθυσμού με ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Η μετάλλαξη Δέλτα, που για πρώτη φορά εντοπίστηκε στην Ινδία, εξαπλώνεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα είναι κυρίαρχη μέχρι τον Αύγουστο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM