Morgan Stanley: «Αν μπορείς να τρως έξω, μπορείς και να πηγαίνεις γραφείο»

Morgan Stanley: «Αν μπορείς να τρως έξω, μπορείς και να πηγαίνεις γραφείο» Facebook Twitter
Η είσοδος στα γραφεία της Morgan Stanley, στη Νέα Υόρκη. EPA/ANDREW GOMBERT
0

Ο Τζέιμς Γκόρμαν, διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, θα λάβει αυστηρότερα μέτρα εναντίον όσων δεν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο, μετά την χαλάρωση μέτρων. 

«Αν μπορείς να πας σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, μπορείς να έρθεις και στο γραφείο», σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. 

Μιλώντας σε συνέδριο, είπε ότι «θα απογοητευόταν πολύ» αν οι υπάλληλοι με έδρα τις ΗΠΑ δεν έχουν επιστρέψει μέχρι τον Σεπτέμβριο. 

Επιπλέον σημείωσε πως στη διάρκεια της πανδημίας, οι υπηρεσίες της τράπεζας έγινα πιο ευέλικτες, αλλά διαφώνησε κάθετα με την ιδέα της τηλεργασίας εκτός Πολιτείας: «Αν θέλεις να πληρώνεσαι με δεδομένα Νέας Υόρκης, δουλεύεις στη Νέα Υόρκη», είπε. 

Ωστόσο τόνισε πως σε περιοχές με υψηλό ακόμη αριθμό κρουσμάτων, όπως η Ινδία, το προσωπικό δεν αναμένεται να επιστρέψει ακόμη. 

Εργαζόμενοι σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και αρκετές ακόμη χώρες αναμένεται να επιστρέψουν στα γραφεία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ήδη αρκετές τράπεζες έχουν υιοθετήσει πιο αυστηρή στάση απέναντι στην εργασία εξ αποστάσεως. 

Ο Τζέιμι Ντίμον, επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας στης Αμερικής, JP Morgan, είπε πρόσφατα ότι θέλει τους Αμερικανούς υπαλλήλους πίσω στα γραφεία τους από τον Ιούλιο, ενώ οι υπάλληλοι της Goldman Sachs καλούνται να αναφέρουν το καθεστώς εμβολιασμού τους πριν επιστρέψουν στα γραφεία αυτή την εβδομάδα. 

Τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως Apple και Google, επίσης άλλαξαν πρόσφατα τις συνθήκες εργασίας εν μέσω πανδημίας, καλώντας το προσωπικό να επιστρέψει στα γραφεία τους επόμενους μήνες, ενώ την περασμένη εβδομάδα, η Amazon ανακοίνωσε στους υπαλλήλους πως εργάζονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Διεθνή / MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Η Blaise Metreweli γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της MI6, της βρετανικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών - Ποια είναι και γιατί η ανάδειξή της θεωρείται ιστορική για το Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Ανάλυση / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Μετά από δεκαετίες απόλυτης εξουσίας, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ βρίσκεται αντιμέτωπος με γεωπολιτική απομόνωση, εσωτερική αναταραχή και κατάρρευση της περιφερειακής στρατηγικής. Το Ιράν στο χείλος αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Διεθνή / Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε εργοστάσιο drones στη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διυλιστήριο στην Πολτάβα. Μάχες και εξελίξεις σε Σούμι, Ντονέτσκ και Κίεβο, με φόντο επιστροφές σορών και πλήγματα στην υποδομή
THE LIFO TEAM