Morgan Stanley: «Αν μπορείς να τρως έξω, μπορείς και να πηγαίνεις γραφείο»

Morgan Stanley: «Αν μπορείς να τρως έξω, μπορείς και να πηγαίνεις γραφείο» Facebook Twitter
Η είσοδος στα γραφεία της Morgan Stanley, στη Νέα Υόρκη. EPA/ANDREW GOMBERT
0

Ο Τζέιμς Γκόρμαν, διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, θα λάβει αυστηρότερα μέτρα εναντίον όσων δεν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο, μετά την χαλάρωση μέτρων. 

«Αν μπορείς να πας σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, μπορείς να έρθεις και στο γραφείο», σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. 

Μιλώντας σε συνέδριο, είπε ότι «θα απογοητευόταν πολύ» αν οι υπάλληλοι με έδρα τις ΗΠΑ δεν έχουν επιστρέψει μέχρι τον Σεπτέμβριο. 

Επιπλέον σημείωσε πως στη διάρκεια της πανδημίας, οι υπηρεσίες της τράπεζας έγινα πιο ευέλικτες, αλλά διαφώνησε κάθετα με την ιδέα της τηλεργασίας εκτός Πολιτείας: «Αν θέλεις να πληρώνεσαι με δεδομένα Νέας Υόρκης, δουλεύεις στη Νέα Υόρκη», είπε. 

Ωστόσο τόνισε πως σε περιοχές με υψηλό ακόμη αριθμό κρουσμάτων, όπως η Ινδία, το προσωπικό δεν αναμένεται να επιστρέψει ακόμη. 

Εργαζόμενοι σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και αρκετές ακόμη χώρες αναμένεται να επιστρέψουν στα γραφεία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ήδη αρκετές τράπεζες έχουν υιοθετήσει πιο αυστηρή στάση απέναντι στην εργασία εξ αποστάσεως. 

Ο Τζέιμι Ντίμον, επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας στης Αμερικής, JP Morgan, είπε πρόσφατα ότι θέλει τους Αμερικανούς υπαλλήλους πίσω στα γραφεία τους από τον Ιούλιο, ενώ οι υπάλληλοι της Goldman Sachs καλούνται να αναφέρουν το καθεστώς εμβολιασμού τους πριν επιστρέψουν στα γραφεία αυτή την εβδομάδα. 

Τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως Apple και Google, επίσης άλλαξαν πρόσφατα τις συνθήκες εργασίας εν μέσω πανδημίας, καλώντας το προσωπικό να επιστρέψει στα γραφεία τους επόμενους μήνες, ενώ την περασμένη εβδομάδα, η Amazon ανακοίνωσε στους υπαλλήλους πως εργάζονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί οκτώ σοροί, ενώ το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η όχι πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Διεθνή / Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Νέα έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκαλύπτει πως η Δύση περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας τις φιλοπαλαιστινιακές φωνές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM
Μακρόν σε κρίσιμη φάση: Προσπάθεια για σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Διεθνή / Η Γαλλία στο χείλος της νέας κρίσης: Ο Μακρόν ζητά σταθερότητα, η χώρα «βράζει»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά σταθερότητα μετά από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Λεκορνί προσπαθεί να περάσει τον νέο προϋπολογισμό και να αποφύγει πρόταση δυσπιστίας
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM