Στο «σφυρί» 16 ακατοίκητα νησιά στις Μαλδίβες - Μικρό νησί σε «προσφορά» από 173.000 ευρώ

Μαλδίβες: Δημοπρατούνται 16 ακατοίκητα νησιά - Οι τιμές εκκίνησης, η προθεσμία προσφορών και οι όροι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Pixabay
0

Η κυβέρνηση των Μαλδιβών δημοπρατεί 16 από τα πάνω από 1.000, κυρίως ακατοίκητα, νησιά υπό συγκεκριμένους όρους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, όποιος πλειοδοτήσει θα μισθώσει ένα νησί για 50 χρόνια. Ένας από τους όρους είναι όμως ότι οι μισθωτές θα πρέπει να χτίσουν ένα ξενοδοχείο στο νησί τους χωρητικότητας τουλάχιστον 100 κλινών το καθένα. «Με τη δημοπρασία, οι Μαλδίβες θέλουν να βοηθήσουν τον τουρισμό τους μετά την πανδημία του κορονοϊού», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ένα (μικρό) νησί 120 στρεμμάτων διατίθεται από 210.000 δολάρια (περίπου 173.000 ευρώ), ένα άλλο (το μεγαλύτερο) νησί 1.040 στρεμμάτων από 1,5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ). Κατά τις οικοδομικές εργασίες, οι μισθωτές θα πρέπει όμως να συμμορφώνονται με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις στο ευαίσθητο οικοσύστημα των Μαλδιβών - για παράδειγμα, να χρησιμοποιείται κυρίως ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και περίπου το ήμισυ της βλάστησης πρέπει να παραμείνει ως έχει.

Οι προσφορές μπορούν να κατατεθούν έως τις 10 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν θα είναι απαραίτητα ο πλειοδότης που θα καταβάλλει το υψηλότερο τίμημα εκείνος στον οποίο θα κατακυρωθεί το νησί. Υπάρχει ειδικό σύστημα επιλογής.

Εξήντα πόντοι δίνονται για την υψηλότερη προσφορά, 20 επιπλέον πόντοι δίνονται εάν τουλάχιστον το 70% των εργαζομένων θα είναι ντόπιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον το 5% θα είναι γυναίκες, και 10 πόντοι δίνονται για χρήματα που θα προσφερθούν στο κρατικό ταμείο τουρισμού.

Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, το υπουργείο ελπίζει σε αύξηση των κλινών κατά 3.700 και συναφείς επενδύσεις ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 304 εκατομμύρια ευρώ) τα επόμενα τρία χρόνια.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM