Σεούλ: «Διπλωματική ασυλία» επικαλείται η σύζυγος του Βέλγου πρέσβη που χαστούκισε υπάλληλο

Σεούλ: «Διπλωματική ασυλία» επικαλείται η σύζυγος του Βέλγου πρέσβη που χαστούκισε υπάλληλο Facebook Twitter
0

Η σύζυγος του Βέλγου πρέσβη στη Ν. Κορέα επικαλείται τη διπλωματική ασυλία ώστε να αποφύγει τη δίωξη καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, χαστούκισε υπάλληλο καταστήματος.

Υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τη Xiang Xueqiu, σύζυγο του Peter Lescouhier, να χαστουκίζει μέλος του προσωπικού του καταστήματος. Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο μήνα ενώ υπάλληλοι του καταστήματος  ήθελαν να την ελέγξουν καθώς είχαν την υποψία ότι μπορεί να έχει κλέψει προϊόντα.

Ο Βέλγος πρέσβης απολογήθηκε για την «απαράδεκτη» αντίδραση της συζύγου του. Το περιστατικό σημειώθηκε σε κατάστημα ρούχων, στις 09 Απριλίου, στη Σεούλ.

Σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ η Xiang πέρασε περίπου μία ώρα δοκιμάζοντας ρούχα πριν τελικά φύγει από το κατάστημα. Ένα μέλος του προσωπικού την ακολούθησε καθώς έφευγε από το κατάστημα ώστε να διαπιστώσει αν τα ρούχα που φορούσε, αγορασμένα από το ίδιο κατάστημα, δεν ήταν καινούργια για τα οποία δεν είχε πληρώσει.

Κατά τις ίδιες πηγές η Xiang ακολούθησε το μέλος του προσωπικού πίσω στο κατάστημα όπου, όπως φαίνεται και από το σχετικό υλικό, έσπρωξε και χαστούκισε ένα άλλο μέλος του προσωπικού που επενέβη.

Η αστυνομία ανέκρινε την Xiang στις 06 Μαΐου. Σύμφωνα με την πρεσβεία του Βελγίου νωρίτερα νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. 
 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM