Ο συνθέτης Danny Elfman ανακοίνωσε ένα νέο σόλο άλμπουμ μετά από 37 χρόνια

0

Το νέο άλμπουμ του Danny Elfman θα έχει τίτλο Big Mess και για να το ανακοινώσει, κυκλοφόρησε το βίντεο του κομματιού, True.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιουνίου από την ANTI-/Epitaph. Πέρσι τον Οκτώβριο είχε βγάλει το πρώτο του σινγκλ μετά από 36 χρόνια, το Happy, ενώ ακολούθησαν άλλα τρία κομμάτια, τα SorryLove in the Time of Covid και Kick Me.

Το άλμπουμ θα περιέχει 18 κομμάτια.

Το κάπως φρικιαστικό βίντεο του True σκηνοθέτησε η Sarah Sitkin. Είπε ότι είναι «μια εξερεύνηση της κατακερματισμένης ταυτότητας μέσα από τον φακό της μνήμης. Ο Danny είναι η βασική φιγούρα του βίντεο αλλά απεικονίζεται μέσα από προσθετικά, μάσκες και 3D μέλη του σώματος του. Ήθελα να κάνω ένα βίντεο που θα ήταν ζοφερό, τραχύ και άβολο».

Ο Elfman έφτιαξε το άλμπουμ κατά την διάρκεια της καραντίνας του 2020. «Μόλις άρχισα να γράφω, ήταν σαν να άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και δεν μπορούσα να σταματήσω. Τίποτα δεν ήταν προσχεδιασμένο. Δεν είχα ιδέα πόσα κομμάτια θα έγραφα αλλά από την αρχή γρήγορα έγινε ένα αμφίπλευρο πρότζεκτ με αρκετa αντικρουόμενους τόνους.

Το κομμάτι Insects είναι ένα ξαναδουλεμένο κομμάτι των Oingo Boingo, της πρώην μπάντας του. To τελευταίο σόλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ήταν το So-Lo του 1984. Από τότε είχε αφιερωθεί στην σύνθεση για κινηματογραφικές ταινίες.

Ο πιο στενός του συνεργάτης είναι ο Tim Burton. Έχει γράψει το σάουντρακ για τις ταινίες Batman, Batman Returns, Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas, Dumbo κ.ά.

Έχει όμως δουλέψει και με άλλους σκηνοθέτες, σε ταινίες όπως οι Justice League, Spider-Man, Spider-Man 2, Good Will Hunting Men in Black, Milk, Silver Linings Playbook, American Hustle, Hulk, Avengers: Age of Ultron κ.ά.

Για το νέο του άλμπουμ, ο Elfman είπε επίσης: «Ήξερα από την αρχή ότι δεν επρόκειτο να είναι μια καθαρή, εύκολη για κατηγοριοποίηση δουλειά. Προοριζόταν από την αρχή να είναι μια παρανοϊκή κακοφωνία επειδή αυτό είμαι. H «μεγάλη αταξία» του τίτλου είναι εγώ».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM