Βραζιλία: Αλλάζει όνομα το γήπεδο Μαρακανά προς τιμή του Πελέ

Βραζιλία: Αλλάζει όνομα το Μαρακανά Facebook Twitter
EPA
0

Το εμβληματικό γήπεδο του Μαρακάνα της Βραζιλίας αλλάζει όνομα, προς τιμήν του θρυλικού ποδοσφαιριστή Πελέ.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά από ψηφοφορία στο νομοθετικό σώμα του Ρίο ντε Τζανέιρο προκειμένου να μετονομαστεί στο γήπεδο σε Edson Arantes do Nascimento - Rei Pele.

Edson Arantes do Nascimento είναι το πλήρες όνομα του 80χρονου πρώην ποδοσφαιριστή, ενώ Rei σημαίνει βασιλιάς στα Πορτογαλικά.

Για να γίνει και επίσημα η αλλαγή, εκκρεμεί μόνο η έγκριση από τον κυβερνήτη του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Πέλε, ο οποίος κέρδισε τρία Παγκόσμια Κύπελλα ως παίκτης για τη Βραζιλία, σημείωσε το 1.000ό του γκολ στο γήπεδο το 1969 όταν έπαιζε για τη Santos F.C εναντίον της Vasco da Gama.

Στο Μαρακανά έγιναν οι τελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1950 και το 2014, καθώς και η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το  2016.

Λέγεται πως περισσότεροι από 200.000 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν την Ουρουγουάη να νικά τη Βραζιλία στον τελικό του 1950, αν και η χωρητικότητά του γηπέδου σήμερα είναι στις 78.838 θέσεις.

Το στάδιο πήρε το όνομά του από τον Mario Filho, έναν δημοσιογράφο που άσκησε πιέσεις για την κατασκευή του τη δεκαετία του 1940, αλλά έμεινε γνωστό ως Μαρακανά, από την περιοχή που βρίσκεται.

Με πληροφορίες του BBCSports

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM