Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, έκλεισε 10 χρόνια στην «εξουσία»

Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, έκλεισε 10 χρόνια στην «εξουσία» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Λάρι, ο «πρώτος γάτος» της Βρετανίας συμπλήρωσε δέκα χρόνια στους διαδρόμους της εξουσίας, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο Λάρι έφυγε από το καταφύγιο ζώων Battersea και εγκαταστάθηκε στο νέο του σπίτι, τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία. Ήταν ο πρώτος που ανέλαβε το σχετικό «χαρτοφυλάκιο» από τότε που συνταξιοδοτήθηκε ο Χάμφρεϊ- ο προηγούμενος πιστός διώκτης τρωκτικών εκεί- το 1997.


Ο Λάρι έχει υπάρξει ήδη πιστός σύντροφος τριών πρωθυπουργών. Υιοθετήθηκε επί πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον. Αν και υπήρξαν φήμες ότι ο τελευταίος δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τον γάτο, αναφέρθηκε σε αυτόν στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να πάρω μαζί μου τον Λάρι. Ανήκει στο σπίτι και το προσωπικό τον αγαπά πολύ, όπως κι εγώ», είχε πει τότε ο Κάμερον. Έτσι, ο γάτος παρέμεινε στο πόστο του και επί της θητείας της Τερέζα Μέι. Μετά την έλευση του Μπόρις Τζόνσον υπήρξαν φήμες ότι μπορεί ο Λάρι να αποχωρούσε, επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός προτιμά τους σκύλους. Όμως, παρότι ο Τζόνσον πήρε μαζί του στην Ντάουνινγκ Στριτ και ένα Τζακ Ράσελ, ο Λάρι παρέμεινε στο πόστο του.

Ο 14 ετών σήμερα γάτος έχει γίνει αρκετές φορές viral. Είτε λόγω στιγμιοτύπων στα οποία κυνηγούσε περιστέρια στην Ντάουνινγκ Στριτ, είτε για παράδειγμα επειδή το 2018 τον «συνόδευσε» αστυνομικός ως την πόρτα του Νο10.


Ο Λάρι έχει «συναντηθεί» με πολλούς ηγέτες, ανάμεσά τους ο Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέφθηκε τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία το 2011. Αν και ο γάτος συνήθως δεν είναι φιλικός με τους άνδρες, δεν φάνηκε να ενοχλείται από τον Ομπάμα. Οχτώ χρόνια αργότερα, στην επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, ο Λάρι προτίμησε να κοιμηθεί κάτω από το αυτοκίνητο του τότε Αμερικανού προέδρου.


«Φαίνεται σαν χθες που ο Λάρι ήρθε στο καταφύγιό μας ως αδέσποτο που χρειαζόταν ένα σπίτι. Δεν πιστεύω ότι κάποιος τότε μπορούσε να φανταστεί πόσο απίστευτη θα εξελισσόταν η ζωή του», δήλωσε η Λίντσεϊ Κουίνλαντ από το Battersea.

«Στα χρόνια του στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει αποδειχθεί μόνο εξαιρετικός πρεσβευτής του Battersea, αλλά έχει δείξει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πόσο απίστευτες είναι οι γάτες που έχουν διασωθεί», συμπλήρωσε.

Η ιστορία του Λάρι είναι μία ακόμη απόδειξη γιατί όλα τα ζώα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, τόνισε η ίδια και συμπλήρωσε: «Τη μία στιγμή μπορεί να είναι ένα παραμελημένο αδέσποτο και την επόμενη μία από τις πιο αγαπητές πολιτικές φιγούρες του έθνους, με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες από Guardian

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM