No.1

Λονδίνο: Λεωφορεία μετατρέπονται σε ασθενοφόρα, λόγω της πίεσης από τον κορωνοϊό

Λονδίνο: Λεωφορεία μετατρέπονται σε ασθενοφόρα, λόγω της πίεσης από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Guardian
0

Δύο λεωφορεία του Λονδίνου μετατράπηκαν σε προσωρινά ασθενοφόρα, ένα ακόμη σημάδι της πίεσης που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) της Βρετανίας από τον κορωνοϊό.

Οι περισσότερες θέσεις των δύο οχημάτων έχουν αφαιρεθεί, προκειμένου το κάθε λεωφορείο να μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα τέσσερις ασθενείς, σύμφωνα με τον Guardian. Θα είναι επανδρωμένα με γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στο NHS, όπως και με εθελοντές της οργάνωσης παροχής ιατρικών υπηρεσιών St John Ambulance.

Επιπλέον, στα λεωφορεία θα υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός, για την παρακολούθηση της κατάστασης των ασθενών που μεταφέρονται, όπως και οξυγόνο που θα χορηγείται σε όσους το χρειάζονται. Τα οχήματα επιστρατεύθηκαν ως βοήθεια για την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου, που πασχίζει να ανταποκριθεί στις κλήσεις που δέχεται από τη στιγμή που η πρωτεύουσα έγινε επίκεντρο του νέου κύματος της πανδημίας στη Βρετανία.

Η Go-Ahead, η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα οχήματα και που τα δάνεισε στο NHS, διαθέτει τέσσερις οδηγούς. Όλοι τους έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, ενώ η εταιρεία δέχθηκε καταιγισμό προσφορών από οδηγούς που προσφέρθηκαν για αυτά τα πόστα, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι μεταφορές ασθενών με τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα αρχικά θα πρόκειται για ασθενείς που μεταφέρονται από άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου στο προσωρινό που στήθηκε στην πρωτεύουσα. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν ανάμεσα σε αυτά που στήθηκαν στο ξέσπασμα της πανδημίας και άνοιξε εκ νέου την προηγούμενη εβδομάδα. Προς το παρόν χρησιμοποιείται για ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό και οι οποίοι είναι λίγο πριν από το εξιτήριο.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM